• Corenos met moeite langs ZEC

ROODESCHOOL – In speelronde 8 mocht Corenos op zaterdag 9 november de degens kruisen met Z.E.C. Thuisploeg Corenos bivakkeerde op een 3e plek in de competitie met 16 punten uit 7 duels, de gasten van de Zandeweer Eppenhuizen Combinatie bezette de 11e plek op de ranglijst met 4 punten uit 6 wedstrijden. Of het verschil in punten vandaag duidelijk zichtbaar zou zijn was de vraag. In derby’s kan het weleens raar lopen en een verrassende uitslag na 90 minuten is dan best mogelijk.

Zoals eerder eens aangegeven kan trainer Pesiwarissa putten uit een behoorlijk grote groep spelers die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben en ook het niveau hebben voor het 1e elftal van Corenos. Helaas moest Marcel Dijkstra verstek laten gaan, hij brak zijn hand en is een tijdje uit de roulatie. Ook Joran Knot is nog niet weer hersteld van een blessure, Kevin Haan is nog geschorst.

De opstelling die vandaag het moest gaan doen;

Willem Duinkerken

Anne-Jan ter Harkel, Chris Uil, Elwin Wezeman, Raymon Balkema

Germen Tamsma, Enno Braam, Nico de Vries, Jordan Muller

Lars Baar, Sven Knot

Bank : Wouter Wieringa, Migèl van Gennip, Robert van Dijken, Arjen Tamsma

Het was koud op het sportpark. Regenkou. Het maakte het er voor de voetballiefhebber aan de kant niet makkelijker op. Ook uw verslaggever stond, na ook al een duel van het tweede te hebben aanschouwd, soms te trillen aan de kant als er iets opgeschreven moest worden. Het verslag valt daarom wellicht iets korter uit. Ook de fotograaf moest het op den duur opgeven.

Klokslag half 3 trapte de Pupil van de Week af en kon ongehinderd op het doel van ZEC afgaan. Uiteraard wist ze de bal keurig in het doel te deponeren. Hierna zagen de toeschouwers een gelijk opgaande beginfase waar ZEC de ballen relatief snel naar de 16 van Corenos probeerde te spelen om daar spits Ronny Bakker aan het werk te zetten. ZEC wilde graag in de duels komen met Corenos dat zich kranig weerde maar wel direct mee moest in de strijd. Na een kwartiertje spelen zagen de toeschouwers een mooie aanval van de thuisploeg via Lars Baar, inspelend op Sven Knot, die op zijn beurt weer de bal kon doorspelen naar Jordan Muller. Zijn schot ging een metertje over de goal. In de 24e minuut had Corenos meer succes. Een vrije bal vanaf rechts leek in eerste instantie op niets uit te draaien maar Elwin Wezeman kon de bal oppikken, speelt Nico de Vries in die weer slim verlengt op Sven Knot. Helemaal vrijgespeeld mag hij vanaf 18 meter afdrukken en zijn schot is doeltreffend (1-0). Kort hierna lijkt een voorzet het doel in te draaien maar de keeper van ZEC weet de bal met een geweldige redding over te tikken. Dan, ‘out of the blue’, krijgt ZEC de kans om weer op gelijke hoogte te komen. Bij een scrimmage voor het doel van Duinkerken fluit de scheidsrechter en wijst naar de penaltystip. Hij lijkt aan te geven dat hij hands heeft geconstateerd. Wie van de Corenos spelers hier de bal met hand/arm heeft beroerd wordt niet duidelijk. Wat wel duidelijk wordt is dat de stand naar 1-1 wordt gebracht wanneer de strafschop wordt ingeschoten. Willem Duinkerken raakt de bal nog wel maar onvoldoende om de gelijkmaker te voorkomen. Niet veel later fluit de scheidsrechter weer voor een handsbal als Enno Braam de bal niet goed verwerkt bij een aanname en de bal tegen zijn arm stuit. Op randje 16 meter mag ZEC aanleggen en de vrije trap wordt uitstekend ingeschoten, onhoudbaar voor Duinkerken. De scheidsrechter ziet echter een aanvallende overtreding rondom de muur en geeft Corenos een vrije trap in plaats van dat hij een doelpunt toekend. Daar mag de thuisploeg niet klagen. De rust wordt hierna bereikt met de 1-1 stand, ook omdat de keeper van ZEC zijn ploeg een aantal keren weet te redden. Zo krijgt Lars Baar een goede kans op een mooie bal van Nico de Vries en knalt Sven Knot de bal op de lat en kan Baar de rebound niet verwerken.

In de tweede helft lijkt Corenos iets beter in het duel te zitten dan ZEC. Kort na rust krijgt het een vrije trap toegekend waarna Jordan de bal vlak langs de paal schuift. Corenos valt meer aan en lijkt op zoek naar de tweede goal. Deze goal lijkt er te komen als Lars Baar ontsnapt aan de buitenspelval en op het doel af kan gaan. Het is echter ZEC verdediger Chiel Sleumer die te laat een alles-of-niets tackle inzet op Baar en hem daarmee neerhaalt. De enige mogelijke kleur kaart die de leidsman kan laten zien is de rode en daardoor moet ZEC met 10 spelers verder. Sleumer kan de kleedkamer opzoeken en heeft, doordat hij in de rust was ingebracht, een kleine 20 minuten mee kunnen spelen. Nico de Vries schiet de vrije trap net langs de paal.

Of het door de uitsluiting kwam is niet duidelijk maar een minuut later staat Corenos wel op 2-1. Anne-Jan ter Harkel komt over rechts door, maakt een goede één-twee en schiet de bal via de binnenkant van de paal langs keeper Knol. Hoewel ZEC hierna nog wel iets probeert op te zetten lijkt het even niet te lukken bij de gasten. Corenos krijgt voldoende mogelijkheden om het duel op slot te gooien maar op de één of andere manier spelen ze het slecht uit of lopen ze niet goed ten opzichte van elkaar en wordt de geboden ruimte niet benut. En met een 2-1 stand zat ZEC nog steeds in de wedstrijd. En maak je het zelf niet af dan kom je in de problemen. Corenos laat defensief een steekje vallen. Elwin Wezeman verkijkt zich op een bal en wil dat corrigeren met een schouderduw. De aanvaller van ZEC komt hierbij ten val en de scheidsrechter wijst opnieuw naar de stip. Zwaar gestraft, zo lijkt het, maar in een eerder geval kwam een scheidsrechterlijke beslissing Corenos wel uit, nu dus even niet. De strafschop is prima ingeschoten maar Willem Duinkerken beleeft zijn moment en duikt katachtig op de bal en kan deze via de lat buiten de doelmond krijgen. Penalty gestopt en zijn ploegie gered!

Vlak voor het einde, als het ook nog eens is gaan regenen, lijken de Roodschoulsters de wedstrijd dan eindelijk te beslissen. De moeilijkste kans wordt door Jordan Muller tot goal getransformeerd als hij via de benen van de keeper de bal in het doel terecht ziet komen. (3-1)

ZEC lijkt geslagen en de eerste supporters verlaten het sportpark om een warmer plekje te zoeken. Echter, een geweldig schot vanaf zo’n 25 meter brengt de gasten weer terug in de strijd en met deze 3-2 is nog steeds alles mogelijk. De scheidsrechter laat nog een flink aantal minuten doorspelen en Corenos moet overleven om de punten thuis te kunnen behouden. Tot vreugde van alles wat het wit-rood-blauw een warm hart toedraagt fluit de referee dan eindelijk voor het eindsignaal en is het duel ten einde.

Weer een overwinning van Corenos, al ging het moeizamer dan je zou wensen. ZEC liet zich zeker niet onbetuigd en probeerde het maximale te behalen wat mogelijk was. In die opzet zijn ze vandaag niet geslaagd maar ze zullen vast en zeker meer punten gaan behalen. Vergelijkend met eerdere tegenstanders moet de middenmoot voor dit team mogelijk zijn.

Volgende week is het de eerste knock-out ronde voor de bekercompetitie en mag Corenos het thuis opnemen tegen Heiligerlee. De zaterdag hierna, 23 november, speelt het een uitwedstrijd tegen DIO Groningen dat vandaag met 11-2 van koploper VVK verloor.