• Corenos moet in derby punten delen met De Fivel

  ZEERIJP – Na een relatief korte winterstop werd de competitie op zaterdag 25 januari weer hervat. Corenos moest een uitwedstrijd spelen tegen De Fivel, dat op een 4e plaats bivakkeerde en hunkerde naar aansluiting met de top 3. Eerder deze week speelde Corenos thuis een oefenpotje tegen ZEC waarin het met 10-1 te sterk was voor de groen-witten. De Fivel oefende tegen De Heracliden en wist met maar liefst 5-0 van de 4e klasser te winnen.

  Corenos moest het doen zonder Elwin Wezeman en Chris Uil vanwege blessures en ook Wouter Wierenga heeft nog steeds klachten. Een aderlating voor de roodbroeken, verdedigend stond het de laatste wedstrijden prima. Trainer Pesiwarissa moest ook vernemen dat Robert de Vries nog eens niet fit was en besloot daarom om Aalderd Duinkerken weer van stal te halen. Hij speelde in het centrum van de defensie samen met Joran Knot. Positief is de terugkeer van Marco Dijk, hij traint weer met de groep, heeft wat minuten gemaakt in oefenduels en zat vandaag op de bank.

  Corenos bij aanvang was als volgt : 

  Willem Duinkerken

  Anne-Jan ter Harkel, Aalderd Duinkerken, Joran Knot, Raymon Balkema

  Kevin Haan, Nico de Vries, Jordan Muller, Germen Tamsma,

  Lars Baar, Sven Knot

  Bank : Migèl van Gennip, Kevin Pathuis, Marco Dijk

  Rond half 3 fluit scheidsrechter Molema het duel van start en neemt de wedstrijd zijn aanvang. Na kort aftasten begint het direct al op een derby te lijken. Corenos heeft het meeste balbezit, voetbalt gemakkelijk dan de thuisploeg en lijkt na zo’n 5 minuten al te scoren. Een diepe bal bereikt Sven Knot maar hij wordt kort gedekt en kan niet echt controle krijgen. De bal kluts via Nico de Vries voorbij de uitgekomen keeper en rolt richting het doel. Met een uiterste krachtsinspanning weet een verdediger de bal echter vlak voor de doellijn weg te halen. De Fivel speelt gegroepeerd en laat Corenos opbouwen. Het credo is duidelijk; inzakken, duels aangaan, bal veroveren en omschakelen met een diepe bal achter de verdediging van Corenos. Het lukt ‘het andere oranje’ vooralsnog niet om dit spel te spelen. Corenos blijft drukken en wil scoren. Germen Tamsma heeft daar de kans toe maar zijn schot vanaf 16 meter gaat net naast. Even later is het Nico de Vries die net voorlangs schiet. Het vizier staat nog niet op scherp.

  Tot dan heeft De Fivel nog niets gecreëerd maar komt het toch op een 1-0 voorsprong. Mark Kramer wordt op het middenveld iets te veel vrijheid gegund, besluit eens uit te halen en ziet zijn schot in de hoek landen, onhoudbaar voor Willem Duinkerken. Corenos moet nu ook scoren maar is op zich op de goede weg. Het heeft echter moeite met het belabberd slechte, hobbelige veld waar men ook nog zand over heeft gestrooid om de grootste oneffenheden weg te moffelen. En daarbij werkt De Fivel hard en gaat inderdaad de duels aan, zitten er heel kort op. Scheidsrechter Molema weet het duel onder controle te houden en blaast een prima wedstrijd. 

  Na een kans voor De Fivel, uit een corner valt een kopbal een metertje naast de goal, neemt Corenos het duel weer langzaamaan over. Het begint weer druk op De Fivel te zetten en wederom is het Germen Tamsma die een schotkans krijgt maar ook nu mikt hij de bal net naast. Even later is het Lars Baar met de actie. Hij wordt diep gestuurd en kan een voorzet afleveren op Sven Knot. Via Sven klutst de bal weer voor de voeten van Lars Baar maar zijn schot wordt gepareerd door de doelman. De terugspringende bal komt voor de voeten van de inkomende Kevin Haan die wel doeltreffend kan afwerken. Zeer terecht de 1-1. 

  Na rust gaan de teams verder met het eerder vertoonde spel. Veel speelt zich af op het middenveld en het is meer spannend dan goed. Daarvoor zijn de omstandigheden vandaag niet aanwezig. Voorbeeld is eigenlijk ook de mislukte voorzet van Nico de Vries, de bal volgt een onnatuurlijke weg, die bijna de keeper van De Fivel verrast. Misschien ook wel de mislukte uittrap van Willem Duinkerken waardoor De Fivel de bal kan oppikken en Mark Kramer een grote kans krijgt op zijn tweede treffer. Hij schiet, gelukkig voor Corenos, net voorlangs. Zo zien we wel meer situaties. Corenos gaat nog wel eens in de fout en de thuisploeg wil daar dan maar al te graag van profiteren. Soms is De Fivel dichtbij succes.

  Sven Knot wordt daarna afgelost door Migèl van Gennip. Hij komt voorin rond Lars Baar te spelen. Het vorige seizoen wist Migèl nog de winnende te maken tegen De Fivel, toen overigens in een ander tenue. Amper 5 minuten in het veld leek de jonge speler weer op weg om te scoren. Een lange bal van Aalderd Duinkerken vindt Lars Baar die de bal ‘in één tijd’ doorspeelt op Migèl die zijn tegenstander kwijt is en alleen op het doel af kan gaan. Zijn schot kan uiteindelijk worden gered door de keeper ten koste van een corner. Het was een beste kans en had Corenos de verdiende voorsprong op kunnen leveren. Het blijft, klokslag 4 uur, 1-1

  De Fivel heeft nu moeite om Corenos af te stoppen en meerdere keren gaat dit ten koste van overtredingen. Leidsman Molema trekt een aantal keren de gele kaart en in de 81e minuut moet Joran Bos zelfs van het veld met rood na zijn tweede geel van deze middag. In de laatste fase van het duel moet Corenos zorgen dat het alsnog een doelpunt weet te maken en de volle winst mee kan nemen. Een paar keren is het dichtbij maar of de keeper redt, of een verdediger weet de bal te blokkeren en anders speelt Corenos het zelf niet goed uit. De Fivel is tevreden met een punt. In de blessuretijd weer een rommelige situatie voor de goal van De Fivel. Germen Tamsma kan de bal terugleggen maar wacht te lang zodat de bal kan worden verdedigd. Daar stonden twee of drie van Corenos klaar om in te schieten. Helaas, het mocht niet zo zijn en na het affluiten van Molema was het de teleurstelling die bij Corenos toch overheerste. Volgende week wacht Stedum alweer en moeten de mannen er weer staan, ook al gaat het bij enkelen even niet zo gemakkelijk dan eerder dit seizoen. Ook dat is voetbal. 

  VVK wist met 3-2 te winnen van Groninger Boys en heeft 34 punten uit 13 duels. Corenos volgt op een tweede plek met 32 punten, De Fivel staat na vandaag 3e met 28 punten uit 12 en ,last but not least, heeft Groninger Boys nu 27 punten uit 11 wedstrijden. 

  Het is ongemeen spannend in 5D !!  Wordt volgende week vervolgd. 

  Tot aander week!