• Corenos start voorbereiding verdienstelijk tegen 3e Klasse Noordwolde

ROODESCHOOL - Na het teamweekend in Doetinchem stond dinsdagavond de wedstrijd tussen 4e Klasser Corenos en 3e Klasser Noordwolde op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld van Corenos. Voor Noordwolde start a.s. zaterdag de competitie tegen Groen Geel. Corenos heeft daarentegen nog drie weken om zich optimaal voor te bereiden op de eerste competitiewedstrijd tegen HS’88 uit Hoogezand.

Veel amateurclubs hadden afgelopen weekend hun tenten opgeslagen in een van de Zuid-Europese landen. Corenos zocht het echter dichter bij huis. De ploeg verbleef in de Ooyemanhoeve in Doetinchem. Toch liggen er al plannen klaar om volgend seizoen ook richting Spanje af te reizen voor een trainingskamp.

Met 3e Klasser Noordwolde als eerste testcase, konden de Roodeschoolsters hun borst gaan nat maken. De geel-zwarten spelen tot nu toe, in een competitie met SC Loppersum, Zuidhorn, Groen Geel, Be Quick 1887 en LTC, een zeer verdienstelijke rol. En afgelopen zaterdag werd de Heracliden op een fikse 8-1 nederlaag getrakteerd. Bij Corenos moest trainer Pesiwarissa het o.a. doen zonder Elwin Wezeman, Anne-Jan ten Harkel, Aalderd Duinkerken en Sven Knot. Hierdoor kwam er een plaatsje vrij voor Steven Boer (debuut), Marcel Dijkstra (terug van een blessure) en Bert Winter (gestopt).

Corenos begon de wedstrijd afwachtend en liet Noordwolde direct vanaf het begin het spel maken. Zij kwamen dan ook veelvuldig in balbezit, maar zij stuitte keer op keer tegen de ‘Corenos-muur’ dat goed gegroepeerd stond. Noordwolde probeerde het vervolgens met verre schoten van afstand, maar zag in Corenos-doelman Christiaan Buntjer een sta-in-de-weg. Uit een van de counters wist Corenos op voorsprong te komen. Een prima actie van interim-aanvoerder Lars Baar aan de rechterkant, die op zijn beurt collega spits Germen Tamsma bediende. Een 1-0 voorsprong voor Corenos. Noordwolde probeerde Corenos direct vanaf het begin vast te zetten, maar hier wist Corenos prima onderuit te voetballen. Door het vele balverlies, kon Noordwolde steeds een nieuwe aanval opzetten. Maar het compacte spel aan Corenos-zijde zorgde ervoor dat er geen doorkomen aan was. Na ruim 34 minuten spelen werd het 2-0 voor Corenos. Nu was het Lars Baar die zijn ploeg de 2-0 bezorgde. Het spel werd steeds grimmiger. Dat leidde uiteindelijk tot het wegzenden van Robert Knol. De laatste minuten in de eerste helft kon Noordwolde tegen 10 spelers van Corenos niet meer gevaarlijk worden.

Na rust startte Corens nog met 10 spelers aan de tweede helft. Nadat Robert Knol na zeven minuten weer het veld in mocht, brak Noordwolde de wedstrijd weer open, 2-1. Noordwolde begon steeds méér te drukken, waarna Corenos gedwongen werd om achteruit te lopen. Uit een van de spaarzame counters had Marcel Dijkstra zijn ploeg op 3-1 kunnen zetten, maar hij kopte de bal op de doellijn over het doel. De laatste 25 minuten werd duidelijk dat het teambuildingweekend zijn tol eiste aan Corenos-zijde: passes kwamen niet meer aan, men leed veelvuldig balverlies en sommige jongens zaten er helemaal doorheen. In deze fase was het Noordwolde dat terecht op gelijke hoogte kwam, 2-2.

Na afloop kon men aan Corenos-zijde terugkijken op een goed eerste helft en een matige tweede helft. Al met al een goede leerschool voor Corenos. A.s. zaterdag start om 18.00 uur de Corenos Wintercup 2019. Daarin zal het aantreden tegen ZEC, FC LEO en Noordpool UFC.