• Corenos op halve kracht ruim langs Potetos

  ROODESCHOOL – Na de winst op dinsdagavond, 4-2 tegen TEO, alweer het volgende competitieduel, wederom thuis en nu tegen Potetos. Corenos moest ook dit keer aanpassingen in de selectie doorvoeren want Kevin Haan (kuit) en Raymon Balkema (enkel) waren ook niet inzetbaar. Tevens kon keeper Edwin niet meespelen, zijn plaats werd daarom ingenomen door Martijn Dijkstra!

  Door het aantal afwezigen moest de staf een beroep doen op spelers die eerst nog in Spijk een wedstrijd met het 2e speelden (1-2 winst) om daarmee ook de bank goed bezet te hebben. 

  De opstelling:

  Martijn

  Anne-Jan, Wesley, Elwin, Kevin Pathuis

  Joran, Enno, Germen, Jordan

  Lars, Sven

  Bank : Nico, Marcel en Chris 

  Net als dinsdag werd er een live-uitzending van de wedstrijd via Facebook uitgezonden. Men had een mooie steiger opgebouwd om meer de helikopterview over het veld te kunnen laten zien. Het was buiig weer, dus bovenop de steiger af en toe best afzien. Complimenten voor de opzet. 

  Dan de wedstrijd. Een rommelige beginfase, beide teams moesten even omgaan met het gladde veld en tastten elkaar af. Toch was het plots na 8 minuten al 1-0. Na een corner bleef de bal in bezit van de thuisploeg en net binnen het 16-metergebied zag Joran een gaatje en ramde de bal hard en onhoudbaar in het doel. Kort na de openingstreffer weer een goede kans voor Corenos, maar nu rammelde de doelman de bal uit de kruising. Ook andere pogingen, weliswaar van afstand maar wel doelgericht, zorgden nog niet voor het vergroten van de voorsprong. 

  Potetos komt er maar amper uit. Spaarzaam zijn de pogingen van de bezoekers om tot een goede aanval te komen. Men heeft in eerste instantie de verdedigende stellingen aangenomen en heeft dan niet de mankracht om het Corenos serieus moeilijk te maken. Corenos probeert om door de linies te breken maar mist een speler met een goede, verfijnde eindpass. Bij vlagen weet het om een kansje te creëren maar heeft er nog geen verzilverd. Gezien het spelbeeld is dat echter een kwestie van tijd, met name Joran is heel actief op zoek naar zijn tweede goal en ook een aantal keren dichtbij.

  Doordat Potetos ver inzakt, heeft Corenos weinig ruimte. Het zal dan moeten komen van veel beweging zonder bal en het uit elkaar spelen van de defensie door de vleugels te zoeken maar tot frustratie van trainer Marco Pesiwarissa gebeurt dit niet of nauwelijks. Het is te statisch, te traag in baltempo en voor de gasten makkelijk te verdedigen. 

  Het is Anne-Jan die weer één van zijn bekende rushes maakt en tot de achterlijn kan komen. Hij ziet Joran geheel vrij staan, speelt de bal keurig over grond aan en Joran weet met zijn tegendraadse schuiver de 2-0 te maken. We zijn dan een half uur op weg.

  Corenos speelt nog niet op de top van hun kunnen en het is ook maar de vraag of dat we dit vandaag ook nog zullen gaan zien. Teveel spelers zitten niet lekker in de wedstrijd en voor een mooie pot voetbal heb je twee teams nodig. Potetos vergt zeker niet het uiterste van Corenos en daardoor is halve kracht al genoeg om het verschil te maken.

  Uit een vrije trap vanaf de linkerkant, Kevin werd gevloerd, kan Elwin de bal inkoppen maar weet de keeper in eerste instantie nog de bal te keren. Hij moet bij deze redding wel de bal weer loslaten en Wesley is er als de kippen bij om de 3-0 binnen te tikken. Potetos laat hierna de verdedigende taken wat meer los, het staat tenslotte al op een behoorlijke achterstand, en mag een paar keer in de buurt van Martijn komen, zonder dat dit overigens tot echte kansen leidt.

  Zo kun je dus met een 3-0 voorsprong de rust in gaan en tot ontevreden zijn.. 

  In de rust een aantal twijfelgevallen bij Corenos. Enno is geschonden uit een duel gekomen en heeft pijntjes maar besluit toch om de tweede helft aan te vangen. Lars heeft in een duel last van zijn hamstrings gekregen en besluit om zijn deelname aan de wedstrijd te staken. Marcel komt voor hem in de voorhoede te spelen. 

  Waar Corenos dinsdagavond nog fel uit de kleedkamer kwam om collectief de tegenstander af te jagen was dit vandaag heel anders. Het speelt op dezelfde voet verder als waar het voor rust was opgehouden. Groot veld, weinig beleving. Pas na een kwartiertje is de eerste serieuze doelpoging te noteren als Sven eens uithaalt vanaf een meter of twaalf maar de keeper op zijn weg vindt. Anne-Jan pakt de afvallende bal op en probeert het met een geplaatste bal, die vanaf zijn linkervoet richting kruising gaat maar op het dak van het doel valt. Het niveau zakt steeds verder naarmate de tijd verstrijkt. Corenos dwingt heel weinig af, Potetos mag af en toe een aanval plaatsen omdat het daarvoor alle ruimte krijgt. Zomeravondvoetbal in oktober. Spelers die in de eerste helft nog een lichtpuntje waren vallen ook terug. De werkers en doorzetters zijn de beste spelers, zoals Anne-Jan, Elwin, Kevin of Wesley. 

  In de 65e minuut wordt Enno vervangen door Chris, die weer minuten kan maken. Anne-Jan is op dat moment de motor van Corenos, bijna alles moet van hem komen en hij levert ook! Een voorbeeld! Nico mag dan ook voor de tweede keer vandaag aan een wedstrijd deelnemen. Hij vervangt Jordan die zijn dag niet had. Dat kan ook een keer gebeuren. Omdat hij wekelijks heeft laten zien een mooie speler te zijn die kansen uit het niets kan creëren, is dat de standaard geworden. We vergeten wel eens dat hij ook nog jong is. 

  De laatste fase van het duel is er weinig noemenswaardig te vermelden en blijft het verslag daarom beperkt tot de hoogtepunten. Dat zijn in dit geval de doelpunten die Corenos ondanks alles wel weet te maken. Eerst maakt Sven de 4-0 door een hard schot die, via de onderkant van de lat, binnen valt. Daarna weet Nico om Marcel te bereiken die de bal langs de uitkomende keeper schuift (5-0). Ditzelfde duo is ook verantwoordelijk voor de 6-0. Nico zet goed door en weet op links het duel te winnen. Marcel zoekt positie in de 16, ontvangt de bal en frommelt zijn tweede van de wedstrijd binnen. De uitslag is daardoor nog enigszins acceptabel, al had een geconcentreerd Corenos in goeden doen tegen dit Potetos makkelijk de dubbele cijfers kunnen bereiken. Het was echter niet het geval maar voordeel was dat de scheidsrechter op leeftijd het sportieve duel prima bij kon houden en het vandaag niet moeilijk had om de zaak in het gareel te houden. 

  Werk aan de winkel voor spelers en staf om het beter te doen en achteraf dit duel als incident te kunnen beschouwen. Leren van wat er fout ging en het beter doen!

  That’s life!