• Corenos opent seizoen met tienklapper

  EENRUM – Vandaag de seizoensouverture in Eenrum tegen de plaatselijke v.v. De gastheren zijn overgestapt van zondag naar zaterdagvoetbal en aldaar is men erg benieuwd hoe het seizoen zal gaan verlopen. In de Ommelander Courant werden door diverse trainers hun visie op het komende voetbalseizoen gegeven. Marco Pesiwarissa geeft in een artikel aan dat hij verwacht bij de eerste 5 te eindigen en ook in elk geval een periodetitel met Corenos te willen behalen. Of het vandaag een eerste stap in die richting kon zetten zou gaan blijken. 

  In de voorbereiding op het duel werd de selectie van Corenos door Jacky (Jordan) volledig verzorgt middels een lunch, dat door de groep zeer werd gewaardeerd. 

  Elwin Wezeman liet vandaag het duel aan zich voorbij gaan, niet geheel fit en de groep is breed genoeg om dat op te kunnen vangen. Ook Anne-Jan ter Harkel was (nog steeds) afwezig.

  Corenos begon het duel in de volgende opstelling; 

  Mark Monden

  Raymond Balkema, Chris Uil, Wesley Dijksterhuis, Kevin Pathuis

  Joran Knot, Jordan Muller, Kevin Haan, Germen Tamsma

  Sven Knot en Tim Uil

  Bank: Migèl van Gennip, Lars Baar, Marcel Dijkstra en Wouter Wierenga 

  Even na 15:00 uur liet de scheidsrechter van dienst de wedstrijd aftrappen, nadat de pupil van de week het goede voorbeeld aan de spelers van Eenrum had gegeven, zij passeerde de keeper vakkundig. De thuisploeg bleek niet heel erg geïnspireerd door de jonge meid. Vanaf het begin liep het achter de feiten aan. Van aftasten was geen sprake, Corenos zette direct de lijnen uit en liet de ambities hiermee zien. In de 3e minuut werd het al beloond. Sven Knot ontvangt de bal randje 16 meter, krijgt alle tijd en ruimte om de bal voor het goede been te leggen en schiet hard en rechtdoor langs de doelman. Nadat de rood-zwarten uit Eenrum weer het spel hadden hervat met een aftrap, raakte het snel de bal weer kwijt. Corenos valt over de linkerflank aan via Jordan Muller die de bal panklaar voor de meegelopen Sven legt, die al zijn tweede goal kan maken en Corenos op 0-2 zet. Alsof dat nog niet genoeg was, zien we in de 8e minuut alweer een doelpunt. Jordan gooit snel in op Tim Uil die de bal kan aannemen, tijdens het passeren van de rechtsback erg weinig verdedigende weerstand ervaart en besluit op doel te schieten. Zijn inzet gaat door de benen van de keeper (0-3). 

  Corenos beleefde dus een bliksemstart en laat Eenrum na 10 minuten al naar adem happend achter. Op het mooie sportpark, waar allerlei voorzieningen gesitueerd waren, kijken de supporters elkaar even aan. Ze vragen zich stilzwijgend af waar dit heen gaat. Maar Corenos vervalt enigszins weer in het te lang lopen met de bal, mooie oplossingen zoeken terwijl simpel spel effectiever zou zijn en daarmee haalt het zichzelf wat uit het ritme. 

  Toch gaat het scoren niet stoppen. Eenrum doet weinig terug, heeft de handen vol en komt aan aanvallen al helemaal niet toe. Corenos wel, in de 19e minuut komt Jordan weer makkelijk langs een verdediger, geeft een voorzet op maat op Wesley Westerhuis, die tegendraads de 0-4 binnen kopt.

  6 minuutjes later zien we een mooie crosspass van links naar rechts waar Joran Knot de bal goed kan aannemen en scoort. Hij doet dit fraai door, dichtbij de achterlijn, de bal hard achter de doelman langs te schieten en de bal via binnenkant verste paal in het doel ziet gaan (0-5) Hij was al een paar keer op zoek naar een goaltje en had deze nu binnen. 

  Nog bezig met notities over de vorige goal is het alweer tijd om de pen op te pakken. In de 28e minuut wordt het namelijk 0-6. Eenrum is verdedigend weer niet sterk bezig en via een paar klutsen komt de bal via Jordan bij Joran die van een metertje of drie de bal binnen schiet.

  Nog geen 3 minuten later was het weer raak! Waar Jordan even eerder al hard de paal had geraakt, herhaalde Muller dit nog eens, echter nu kwam de bal terug van de paal en werd door een verdediger, onder druk van Tim, in eigen doel gelopen (0-7). 

  Eenrum laat zich voor het eerst bij de goal van Corenos zien in de 39e minuut. De inzet ploft op het doel en van een echte kans is geen sprake. De thuisploeg zal een goede speech nodig hebben om met vertrouwen de wedstrijd te vervolgen. 

  Tim lijkt aan het begin van de tweede helft te gaan scoren maar paal en keeper staan succes in de weg. De keeper trapt hierna snel en ver uit. Verdedigers Wesley en Chris communiceren niet goed en onduidelijk is wie de bal gaat onderscheppen. De bal wordt derhalve door geen van beide verwerkt en zoals bekend ‘de derde loopt ermee heen’, dus de aanvaller van Eenrum met rugnummer 6 kan de bal meenemen, alleen op Mark afgaan en scoren. De thuisploeg is van de hatelijke nul af (1-7).

  Hierna is op sommige momenten zichtbaar dat Corenos de concentratie aan het verliezen is, steeds meer zaken gaan niet zo goed meer, spelers lopen soms uit positie, scherpte is er wat af. 

  In de 12e minuut weet Corenos de score wel weer uit te breiden. Nadat hij een paar minuten eerder al dichtbij was, die kopbal ging net voorlangs, wist Germen met zijn lengte nu de voorzet van Jordan te raken en zag deze nu wel tegen het net gaan (1-8).

  Twee minuten later komt Kevin Pathuis uitstekend door over de rechterkant, legt de bal goed terug op Sven, die op de penaltystip staat te wachten en de ontvangen bal in de rechterhoek drukt (1-9).

  Het is wachten op de dubbele cijfers maar dat wachten duurt niet lang. Tim weet aan de verdediging te ontsnappen en gaat over rechts richting doel. Hij heeft een goed oog voor zijn medespeler en legt keurig af op Sven, die over links de 10e laat aantekenen. 

  Ook Eenrum scoort weer, en ook nu is het te wijten aan de defensie van Corenos. Men is niet alert als een vrije trap snel wordt genomen en de nummer 6 er weer vandoor kan. Ook dit keer laat hij het buitenkansje niet liggen en de 2-10 is een feit. 

  Corenos wisselt hierna een aantal spelers.  Tim, Germen en Kevin Haan worden vervangen door Lars, Marcel en Migèl. Het steeds stroever lopende spel zou met wat vers bloed wellicht een impuls kunnen krijgen. Maar de concentratie was al weg. Corenos staat voor, met dubbele cijfers, maar het spel in de tweede helft is niet hoogstaand en is reden voor wat ergernis bij staf en supporters. 

  Vlak voordat de keeper van Eenrum wordt vervangen krijgt Wesley nog een goede kopkans maar schapt de bal net teveel waardoor deze aan de verkeerde kant van de kruising. Eenrum heeft één snelle spits en profiteert van foutjes in de verdediging van Corenos en schiet zijn 3e van de dag in.

  Met 3-10 op het scorebord valt het duel daarna terug. Corenos kan niet meer brengen wat het eerder wel kon, bepalende spelers zijn focus kwijt en raken moe. Ook in eerdere seizoenen hebben we wel eens vaker gezien dat bij een grote voorsprong het spel van Corenos juist in de tweede fase een stuk minder werd. Want ook vandaag, goed beschouwd, is het de 2e helft 3-3 geworden.

  De jonge ploeg zal zich moeten verbeteren want tegen sterkere tegenstanders worden wedstrijden beslist op details en willen de Roodeschoolsters een rol spelen dan zijn dit leermomenten. 

  Aan de andere kant, ze hebben vandaag wel fouten bij Eenrum afgedwongen en veel doelpunten gemaakt, dat is het positieve nieuws na deze eerste competitiewedstrijd.    

  Tot aander moal !