• Corenos overwint zichzelf en Wagenborger Boys

WAGENBORGEN –  De eerste bekerwedstrijd stond op het programma, uit tegen Wagenborger Boys. Het andere duel in de bekerpoule was Warffum tegen Middelstum, waarmee direct ook alle ploegen zijn benoemd. Corenos bestrijdt deze ploegen in twee aansluitende thuisduels.

Basisopstelling Corenos

Edwin

Elwin, Anne-Jan, Chris, Wesley en Raymond

Joran, Tim, Robbie en Jordan

Sven

(Migèl, Kevin, Enno)

Evenals tegen Poolster afgelopen dinsdag (2-2) speelde de ploeg van Marco Pesiwarissa met één spits en leek het de bedoeling dat er middenvelders in de ruimtes kwamen die tijdens het aanvallen ontstonden. Toen liep het met wisselend succes, vooral het eerste half uur moesten de spelers echt zoeken naar het omgaan met deze tactiek.

Corenos werd door de gastheren al in de eerste minuut in het zadel geholpen. Bij de eerste aanval ziet Robbie dat zijn teamgenoot diep gaat en geeft de bijbehorende pass. De keeper roept hard “LOS” maar schat de bal verkeerd in. Het is voor de schrijver niet duidelijk of Tim of dat Jordan diegene is die scoort, maar Corenos staat na 1 minuut spelen op een 0-1 voorsprong. De eerste 10 minuten combineert Corenos naar hartenlust en komen de Boys er niet aan te pas. Ze jagen niet collectief, dekken niet door als team waardoor de gasten voldoende tijd en ruimte krijgen om er onderuit te spelen. Toch zien de toeschouwers dat het spel langzaam maar zeker daalt in amusementswaarde. Corenos speelt met één spits, die ook nog vaak in de bal komt om zich aan te bieden voor een combinatie. Dit naast het feit dat er verdedigers van Corenos doorschuiven naar het middenveld waarmee het erg druk is op het midden. De kleine ruimte maakt het combineren moeilijker voor de Roodschoulsters en het verdedigen makkelijker voor Wagenborger Boys. Corenos zoekt de oplossingen ook door het midden en fatsoenlijke aanvallen via de flanken zien we amper.

Na 20 minuten moet Wesley geblesseerd het veld verlaten en valt Kevin Haan voor hem in. Het maakt qua spelbeeld niet uit. Aan de zijlijn lijkt het alsof Corenos de voorsprong al lang had kunnen uitbouwen maar het zoekt teveel naar hoe het om moet gaan met de speelwijze en naarmate de eerste helft vordert, raakt het meer en meer gefrustreerd. Weinig beweging zonder bal, veel verkeerde en onzuivere passes, onbegrip onderling. De scherpte die Corenos normaal heeft was er niet, misschien door de vroege voorsprong. Tekenend was de manier waarop Joran omging met een kans, waar hij alleen voor de keeper kwam maar het leer ruim naast schoot. Bij het rustsignaal is de beste man van het veld de scheidsrechter.

Na rust begint Corenos iets feller. Het heeft duidelijk een goed gesprek gehad in de rust en de neuzen staan weer dezelfde kant op. Het spel doet nu ook denken aan het team dat we wekelijks volgen en het resultaat volgt in de 9e minuut in de 2e helft als Tim aan de aandacht van de verdediging ontsnapt, de bal breed legt op de meegelopen Sven maar Sven zijn vorm nog niet te pakken heeft en tegen de keeper schiet. Jordan kan de bal oppikken en vanaf een paar meter de 0-2 maken. Tim speelt nu ook dieper en dichterbij Sven waardoor het middenveld minder druk wordt en de ballen nu ook diep gespeeld kunnen worden.

Drie minuten later, in de 12e minuut, is het alweer raak. Corenos gaat opeens combineren en snijden door de verdediging als een warm mes door de boter. Tim zorgt met zijn inzet voor de 0-3. De beleving is terug, het loopt weer. Vermoedelijk is het vertrouwen terug omdat men in deze setting beter uit de voeten lijkt te kunnen. Wagenborger Boys zien nu alleen nog de hielen van Corenos. Vooral de rechterkant begint weer te draaien en Anne-Jan komt telkens weer door. Hij staat dan ook aan de basis van een aanval in de 14e minuut. Jordan is de afmaker en weet deze middag het net goed te vinden (0-4).

De hoofden van de Boys zijn nu omlaag, het publiek is weer wakker gespeeld door Corenos dat als herboren uit de kleedkamer is gekomen. Het is niet de vraag of maar wanneer het volgende doelpunt door Corenos wordt gemaakt. De 0-5 is een kopie van de 0-4. Anne-Jan wordt weer vrijgespeeld, kan zijn actie in de diepte maken en Jordan is scherp voor de goal.

De thuisploeg komt niet meer van eigen helft af en kan alleen maar proberen tegen te houden. Ze zien de trein van Corenos voorbij razen en als die op stoom is, is deze niet makkelijk te stoppen. Ook de 0-6 is een mooie goal omdat de aanval voorafgaand aan het doelpunt fraai is. Robbie verovert de bal in een duel, speelt snel via Enno en die kan Elwin weer diep sturen. Elwin kan Joran aanspelen die voor de goal gepositioneerd staat en ook zijn goaltje meepikt. Zijn honger naar goals is nog niet gestild en gaat na een half uur voor eigen succes. Waar afgeven beter was geweest, krijgt hij de bal toch richting het doel van de tegenstander. Een verdediger lijkt de bal weg te kunnen werken maar schiet de bal hoog in eigen doel (0-7).

Corenos blijft gaan en, waar de doelman of het houtwerk soms in de weg staat, weet het team toch de 0-8 te maken. Het combineert en wacht geduldig tot de ruimte er is om aan te vallen. Anne-Jan speelt een goede tweede helft en kan weer diep gaan. Zijn voorzet over de grond is op maat voor Migèl, die zich goed een paar meter heeft laten terugzakken en de keeper vanaf zo’n 10 meter kansloos laat.

Als de scheidsrechter voor het einde fluit heeft Corenos een overwinning op Wagenborger Boys geboekt. Belangrijker nog was dat het ook een overwinning op zichzelf heeft geboekt. In deze wedstrijd met twee gezichten was het de eerste helft onherkenbaar maar wist het de zaak om te draaien en het goede gevoel weer terug te krijgen. Een basis voor de volgende wedstrijd tegen Warffum, dat met 1-2 van Middelstum verloor.