• Corenos scoort er lustig op los tegen VVK zondag

  ROODESCHOOL – Nadat afgelopen zaterdag In Aduard met de eerste oefenwedstrijd het seizoen was  afgetrapt, stond dinsdagavond alweer het tweede duel op het (oefen)programma. VVK zondag 1, uitkomend in de 4e klasse, was de tegenstander.

  Met nagenoeg dezelfde groep, Elwin Wezeman deed vandaag niet mee maar Kevin Haan was wel weer present, werd op Corenos Sportpark om 19:00 uur het balletje aan het rollen gebracht. 

  De eerste minuten begon VVK een stuk beter aan de wedstrijd. Het was direct fel de opbouw van Corenos aan het storen en daar was de thuisploeg duidelijk niet op ingesteld. Het leverde de eerste problemen op maar VVK wist er niet van te profiteren. Voordeel van dit nadeel was dat Corenos direct even bij de les gebracht werd en de mindset per direct anders moest; “Kop d’r eem’ bie”. Gelukkig voor de roodhemden lukte dit behoorlijk. Corenos ging voetballen en kon het beeld omdraaien. Na 10 minuten kwam het zelfs op voorsprong. Een hoekschop vanaf links werd in eerste instantie door de keeper weggestompt. De afgevallen bal was prooi voor Migèl, die de bal kon doorspelen op Sven, die op zijn beurt de tijd had om vanaf de achterlijn de vrije speler te zoeken. Wesley was in dit geval de beste optie en liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en kon de lage voorzet binnenlopen (1-0)

  In de fase hierna moet de scheidsrechter het even kort houden want er is aanhoudelijk commentaar op zijn optreden, met name van de kant van VVK. Een gele kaart wordt hierna uitgedeeld met als doel om een signaal af te geven. Het lijkt niet echt te helpen. 

  Voetballend gaat het redelijk gelijk op, veel van het spel speelt zich af op het middenveld zonder dat er echt kansen worden gecreëerd. Toch wordt het 2-0 als de keeper van de Stadjers een cadeautje uitdeelt. In zijn ijver om op te bouwen wordt hij in de problemen gebracht wanneer Jordan begint af te jagen. Na wat kap- en draaiwerk schiet de keeper de bal onder druk in de voeten van Lars, die met buitenkantje rechts de bal vanaf zo’n 25 meter in een leeg doel kan schieten. 

  VVK krijgt ook wel kansen. Bijvoorbeeld als een combinatie van Corenos door het midden fout loopt en VVK snel de rechtsvoor diep kan sturen, op het doel van Mark afgaand. Met hulp van Chris en Wesley weten ze een tegengoal te voorkomen ten koste van een corner. Even later gaat een vrije trap van VVK langs het doel. De gasten lijken wat vertrouwen te hebben gekregen uit de mogelijkheden, mede doordat Corenos in die fase te slordig is in de opbouw. Maar, doordat VVK iets meer naar voren komt, krijgt de Corenos aanval iets meer ruimte. Lars wordt op avontuur gestuurd maar heeft iets teveel tijd nodig en ziet zijn medespeler aan de rechterkant over het hoofd. Balverlies maakt dat de kans verloren gaat.

  Het “gemekker” op de scheidsrechter blijft maar doorgaan en vaak zijn het dezelfde spelers die zich schuldig maken aan het geven van commentaar. Een rode kaart voor een speler van VVK is het logische gevolg want ondanks meerdere waarschuwingen is het ook een keer klaar. Natuurlijk is de spelers in kwestie het er niet mee eens en de veldverwijzing heeft nogal wat voeten in de aarde. Uiteindelijk verlaat de speler het veld en wordt hij vervangen zodat het wel elf tegen elf blijft in dit oefenduel. Helaas zal de speler later als grensrechter nog weer van zich doen spreken. 

  Terug naar het voetbal. Jordan verzuimt vlak voor rust de 3-0 te maken als de keeper van VVK wederom in de fout gaat en de bal zo inlevert. Zijn inzet valt op de lat en daarna op het dak van het doel.         

  Na de pauze worden, net als afgelopen zaterdag, weer een aantal wissels doorgevoerd. Corenos begint goed aan de tweede helft. Jordan breekt uit over links en komt naar binnen. De verdediger probeert uit alle macht om hem af te stoppen maar doet dit in de ogen van de leidsman onreglementair en wijst naar de stip. Muller legt zelf aan en maakt toch de 3-0. 

  De gasten lijken dan ook te gaan scoren als een aanvaller alleen op doelman Mark af kan gaan. Helaas voor hem weet hij de bal niet tussen de palen te krijgen en blijft VVK nog zonder goal.

  Zijn collega scoort wel, al was dit in eigen doel, iets waar hij overigens weinig aan kon doen (4-0)

  Dat VVK nog niet scoorde lag niet aan Corenos. Het was in deze periode erg slordig en ging nogal eens de fout in. Toch wist het juist in deze periode om gebruik te maken van de geboden ruimte in de defensie van VVK. Tim wordt diep gestuurd, blijft rustig en goed kijken, waarna de 5-0 een feit is. Nadat er zo’n 20 minuten in de tweede helft is gespeeld wordt het 6-0 als Sander ervandoor gaat en een goed oog heeft voor de meegelopen Sven. Laatstgenoemde weet in twee keer de keeper en verdediger te passeren. 

  Hierna lijkt het de grensrechter van VVK iets teveel te worden en gaat vlaggen voor buitenspel wanneer Corenos gevaarlijk uitbreekt. Zo worden in principe doelpunten van Migèl en Sander afgeblazen. Aan de andere kant is er veel onbegrip bij VVK bij vlagsignalen aan Corenos’ zijde.

  De frustraties lopen op en het niveau daalt snel. VVK scoort uiteindelijk nog wel maar de sfeer in het veld wordt met de minuut slechter. Wanneer er vlak voor tijd weer een opstootje ontstaat en veel spelers zich met de situatie bemoeien doet de scheidsrechter wat hij moet doen en dat is het duel beëindigen. Jammer dat het toch nog zover moest komen en vervelend om zo een oefenwedstrijd te moeten bekijken. 

  Tot aander moal !