• SAUWERD - Afgelopen zaterdag stond voor zowel Corenos als SIOS uit Sauwerd een belangrijke wedstrijd op het programma. Beiden clubs vechten nog voor de broodnodige punten om lijfsbehoud in de 4e Klasse D, net als Middelstum, De Heracliden, De Fivel en WVV. Bij winst zouden de Roodeschoolsters weer een aantal plekken stijgen net als vorige week na de 6-0 overwinning op Westerlee. Het werd uiteindelijk 1-1. Aan Corenos-zijde scoorde invaller Erwin Dijkstra. Het blijft ongekend spannend in de 4e Klasse D.

    Marco Pesiwarissa koos vanmiddag voor dezelfde elf basisspeler als tegen Westerlee. Germen Tamsma keerde na een wedstrijd schorsing weer terug in de wedstrijdselectie. Ook Kevin Haan, hersteld van een liesblessure, keerde weer terug. SIOS probeerde vanaf minuut 1 Corenos onder druk te zetten, maar zij kwamen maar niet in de duels. SIOS had duidelijk moeite met de gekozen speelstijl van de Roodeschoolsters. Corenos domineerde de wedstrijd. Op het hobbelige veld werden de vooraf gemaakte spelprincipes nageleefd en dat resulteerde in een aantal kansen aan Corenos-zijde. Maar de brilstand bleef op het scorebord staan. Halverwege de eerste helft was het toch SIOS dat geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam, 1-0. Corenos bleef de aanval opzoeken, maar men had aan Corenos-zijde het vizier niet op scherp staan.

    In het tweede bedrijf hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste helft: een aanvallend, voetballend en dominant Corenos. Corenos kreeg in een tijdsbestek van twee minuten twee hele grote kansen via Lars Baar en Jordan Muller. Maar beide miste de scherpte in de afwerking. Corenos bleef de aanval zoeken, maar wist ook dat ze nu met heel veel ruimte in de rug speelden. Toch had Corenos-doelman Christiaan Buntjer nog maar weinig te doen gehad. Ondertussen bracht Pesiwarissa Germen Tamsma binnen de lijnen om aanvallend nog iets te kunnen doen. Dat ging ten koste van Robert van Dijken. Toen Joran Knot zijn een gele prent kreeg toegewezen, was het voor Pesiwarissa reden om Kevin Haan voor hem in te brengen. Lars Baar kreeg nog een dot van een kans, maar zijn inzet belandde tegen de buitenkant paal. Met nog twintig minuten op de klok besloot Pesiwarissa aanvallend te wisselen. Marco Dijk werd vervangen door Erwin Dijkstra. SIOS stond op dat moment met de rug tegen de muur. Mede ook omdat Corenos veel hoger speelde. In de 79e minuut kwam de verdiende gelijkmaker. Erwin Dijkstra ontving de bal in het zestienmetergebied, draaide mooi weg en schoot de bal in het doel, 1-1. Met nog ruim tien minuten te spelen, kreeg Corenos via o.a. Lars Baar en Germen Tamsma nog enkele kansen. Maar na 95 minuten spelen vond de scheidsrechter het wel prima. "We hebben hier vandaag twee punten verloren. Als je 90% op de helft van de tegenstander voetbalt, heel erg dominant en aanvallend speel, betekent dat niet dat je daar altijd wedstrijden mee wint. We verzuimde om de kansen af te maken. Tot aan het zestienmetergebied voetballen we goed. Maar de ballen moeten er ook een keer ingaan", aldus Corenos-trainer Marco Pesiwarissa.