• Corenos werkt aan doelsaldo tegen zwak ZEC

  ZANDEWEER – De weergoden zijn de voetballers nog steeds goed gezind. Ook vandaag kon er gewoon weer gespeeld worden, zelfs op het veld van ZEC waar regelmatig duels moesten worden afgelast. De vorige week wist ZEC van buurman Noordpool te winnen en kon 3 belangrijke punten bij het aantal van 5 optellen. Met 8 uit 12 staat het nog wel in de gevarenzone.

  Dan de ploeg van Pesiwarissa. Vorige week werd Stedum in een matig duel verslagen en behield de ploeg uit Roodeschool aansluiting met koploper VVK. De Stadjers traden deze zaterdag thuis aan tegen Noordpool en daarmee kon men er vanuit gaan dat VVK 3 punten zou gaan behalen. Corenos moest dus ZEC verslaan maar wellicht lag onderschatting op de loer, immers werd ZEC een paar weken terug in een oefenduel op een 10-1 nederlaag getrakteerd. Op het hoofdveld in Zeerijp werd overigens het duel tussen De Fivel en Groninger Boys gespeeld, ook zeer interessant voor de stand in 5D.

  Opstelling Corenos :

  Willem Duinkerken

  Anne-Jan ter Harkel, Elwin Wezeman, Robert van Dijken, Raymon Balkema

  Kevin Haan, Joran Knot, Germen Tamsma, Jordan Muller

  Lars Baar, Sven Knot

  Bank : Migèl van Gennip, Aalderd Duinkerken, Marcel Dijkstra.

  Op een zwaar te bespelen grasmat is het Corenos dat het meest in balbezit is. Het doet er echter nog niet zoveel mee en is erg slordig in de passing. Veel ballen komen niet terecht bij dezelfde kleur en ZEC lijkt mee te kunnen komen in het spel. De eerste echte kans kunnen we noteren in de 12e minuut en het is ook direct een doeltreffende poging. Lars Baar krijgt de bal goed meegegeven, kan naar de goal en mikt, via de keeper, tegen de lat. Joran Knot was meegelopen en weet de terugspringende bal tegen het net te drukken (0-1). Het spel van Corenos wordt er nog niet beter van, het brengt zelf enkele keren zelfs ZEC in stelling door onzuivere passes.

  Toch is  langzaamaan verbetering te zien. In de 22e minuut wordt het 0-2 omdat Sven Knot besluit om vanaf zo’n 20 meter uit te halen. Het schot is niet erg hard en had zeker een prooi moeten zijn voor de sluitpost van ZEC maar deze duikt erover heen en helpt zijn ploeg er niet mee. Met 4 invallers en 3 vakantiegangers bij ZEC is de thuisploeg gehandicapt en dat is terug te zien aan het spel. Corenos heeft er geen boodschap aan. In de 26e minuut scoort het namelijk wederom. Het begint als ZEC een vrije trap mag nemen op zo’n 25 meter van het Corenos doel. Zijlstra schiet de bal in de muur en de counter van Corenos wordt perfect uitgevoerd. Snel, en slechts via een paar schijven, wordt Lars Baar voor de keeper gezet, is eerder bij de bal, en kan rustig de bal tegen de touwen schieten (0-3). Op het half uur wordt het al 0-4 zonder goed te hoeven spelen. Sven Knot duikt nu de ruimte in en legt uitstekend af op Lars Baar die zijn 2e erin legt. Sven maakt even later één van de mooiste van de middag. Hij haalt verwoestend uit door de bal vanaf 20 meter in de kruising te rammen (0-5).

  Corenos loopt te freewheelen en wordt geen strobreed in de weg gelegd. Uit een corner van Jordan Muller denkt Germen Tamsma dat zijn kopbal doel gaat treffen. Elwin Wezeman dacht daar anders over en kopt de bal vlak voor de lijn binnen (0-6) Gelukkig voor ZEC is Corenos dan even iets verzadigd. Het aluminium staat een hogere score voor rust in de weg, dubbele cijfers al voor rust was mogelijk geweest, en de matig leidende scheidsrechter Mustafa fluit voor de rust. Niet erg want dan kunnen de toeschouwers even een bak koffie halen en uit de beginnende regen gaan. In de pauze is men het er roerend over eens; Corenos moet de dubbele cijfers makkelijk kunnen halen maar moet simpel voetballen, het spel breed houden en snel gaan combineren. We gaan er vanuit dat ook de spelers dit verteld is. Toch zien we dit in het eerste kwartier van de tweede helft nog niet terug. Corenos houdt veelal het veld te groot, terwijl het eerder en sneller moet aansluitend om de tweede bal ook dichter bij het doel van ZEC te veroveren en druk op de verdediging houden. Het lijkt alsof iedereen tegen elkaar zegt wat de manier van spelen moet zijn maar de ‘mindset’ hiervoor er niet is. Er worden teveel moeilijke oplossingen gezocht waar dichterbij spelers ook vrij staan en aangespeeld kunnen worden.

  Maar zonder dit alles krijgt Corenos voldoende kansen. Ook nu wordt het aluminium weer getest en blijven goals uit totdat Jordan Muller de keeper wel passeert. Dat was ook niet zo raar aangezien de keeper geheel rechts van het doel stond en niet in de gaten had dat hij de hele linkerkant open liet (0-7). ZEC is nog wel dichtbij een eretreffer maar de vrije trap van Zijlstra wordt door Willem Duinkerken uit de hoek geranseld. Hoe het wel moet laat Joran Knot zien als hij een bal, die van de keeper af komt na een schot van Germen Tamsma, rustig in kan tikken (0-8). Het begint weer beter te lopen en vlak voor zijn wissel schiet Sven Knot fraai binnen (0-9).

  De gasten uit Roodeschool werken nu toe naar de gewilde dubbele cijfers. In alle ijver om nog minimaal één keer te scoren speelt de ploeg soms te geforceerd en ook staan paal en lat nog steeds in de weg. Uiteindelijk lukt het toch om de 0-10 te maken. Migèl van Gennip wordt op links door Raymond Balkema diep gestuurd. Niet zelfzuchtig legt hij keurig af op Marcel Dijkstra die de keeper omspeelt en de 10e laat aantekenen.  Even later lijkt dezelfde combinatie van spelers te zorgen voor de 0-11 als Migèl van Gennip een afgemeten voorzet op Marcel Dijkstra geeft en laatstgenoemde de bal in de kruising kopt. Echter, de grensrechter van ZEC denkt zijn vlag omhoog te moeten steken vanwege vermeend buitenspel, dit tot frustratie van spelers en met name toeschouwers aangezien het niet de eerste keer was dat zijn vlagwerk vragen oproept.

  Corenos sluit daarom af met een 0-10 overwinning waar de score nog veel hoger had kunnen uitvallen. Ondanks de tienklapper heeft Corenos niet echt een heel goede wedstrijd gespeeld. Het heeft vandaag een zeer zwakke tegenstander getroffen in het gemankeerde ZEC en voor een goede wedstrijd zijn twee gelijkwaardige ploegen nodig. Ook werkte het veld niet mee om goede en snelle combinaties te maken en is het meer werkvoetbal op de zware, hobbelige velden.

  Doelstelling is weer bereikt, er kunnen 3 punten worden bijgeschreven aan het totaal en ook op gebied van doelsaldo zijn prima zaken gedaan. VVK versloeg, zoals verwacht, Noordpool met maar liefst 14-1 dus ook daar werkt met aan de doelcijfers. De Fivel ging thuis met 1-2 onderuit tegen Groninger Boys en moet even een gaatje laten aan de top 3.

  Corenos mag zaterdag Warffum ontvangen. In het eerste duel had Corenos het in de eerste helft moeilijk, kwam op een 2-0 achterstand, maar won uiteindelijk met 2-8. Hoe de bal komende week rolt zien we dan weer, nu op naar de bazaar !

  Tot aander week !