• Voetbalclub Corenos uit Roodeschool heeft de eerste editie van de Corenos Winter Cup 2019 gewonnen. In een onderlinge strijd met FC LEO, Z.E.C. en Noordpool U.F.C. hadden zij de meeste doelpunten gemaakt en mochten zich daardoor uiteindelijk toernooiwinnaar noemen.

  Puntentelling

  Voor dit toernooi werd gekozen om ook het ‘aantal gemaakte doelpunten’ mee te laten tellen in de puntentelling. Zo kreeg de ploeg die een wedstrijd won drie punten plus het aantal gemaakte doelpunten. "In het voetbal draait het om doelpunten maken. Hoe kun je dat beter nog beter stimuleren door ook de doelpunten mee te laten tellen. Het doel is om het toernooi zo aantrekkelijk mogelijk te maken, ook voor het publiek. Door deze puntentelling gaat het erom dat je als ploeg zoveel mogelijk doelpunten maakt en ploegen tot het eind van het toernooi mee laat blijven strijden.

  De openingswedstrijd ging tussen Corenos en Z.E.C. Corenos begon de wedstrijd, die 25 minuten duurde, met heel veel druk vooruit. Dat resulteerde uiteindelijk in een viertal doelpunten voor de gastheren. Uitslag 4-1.

  De tweede wedstrijd ging tussen Noordpool UFC en favoriet FC LEO. Noordpool dat op het allerlaatste moment met een mix-team kwam, om zo alsnog deel te kunnen nemen aan het toernooi. Na 25 minuten spelen trok FC LEO aan het langste eind met een 1-2 overwinning.

  In hun tweede wedstrijd kwam Z.E.C. beter uit de kleedkamer, want deze werd met 3-0 gewonnen van Noordpool UFC.

  In de volgende wedstrijd speelde favoriet FC LEO tegen Corenos. Door verdedigingsfouten en een veel scherper FC LEO, ging de winst uiteindelijk ook naar de Oranjehemden. Ondanks het verlies konden de Roodeschoolsters wel een doelpunt bijtellen. Het werd 3-1 voor FC LEO.

  Om concurrent FC LEO vóór te blijven op de ranglijst, moesten de Roodeschoolsters hun laatste wedstrijd tegen Noordpool UFC met fikse cijfers winnen. En dat deden zij ook. Het werd een éénrichtingsverkeer, waarbij Corenos de bovenliggende partij was. Het werd maar liefst 7-1 voor Corenos. Door deze uitslag bleef Corenos met 18 punten op de eerste plaats staan.

  In de laatste ontmoeting tussen Z.E.C. en FC LEO moesten de Oranjehemden met vier doelpunten winnen om zich tot toernooiwinnaar te bekronen. Maar ZEC bood prima tegenstand. Uiteindelijk werd het 0-2 voor FC LEO, waardoor Corenos tot toernooiwinnaar werd uitgeroepen.

  Een zeer geslaagd toernooi voor Corenos. Hopelijk blijft het niet bij deze ene keer. In de wandelgangen wordt al gesproken over een soortgelijk toernooi in de zomermaanden, ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

 • Tijdstip Wedstrijd Uitslag
  18.00 – 18.25 uur Corenos - ZEC 4-1
  18.30 – 18.55 uur Noorpool UFC - FC LEO 1-2
  19.00 – 19.25 uurZEC - Noordpool UFC 3-0
  19.30 – 19.55 uur FC LEO - Corenos 3-1
  20.00 – 20.25 uur Corenos - Noordpool UFC 7-1
  20.30 – 20.55 uur ZEC - FC LEO 0-2
 • Plaats VerenigingPunten
  1 Corenos 18
  2 FC LEO 16
  3 ZEC7
  4 Noordpool UFC 2