• Corenos worstelt zich langs Stedum en blijft op koers

  ROODESCHOOL – De eerste rondes van de competitie zijn gespeeld en de returns van de wedstrijden begonnen vandaag. Dit hield voor Corenos in dat aangetreden werd tegen Stedum. In de eerste wedstrijd van het seizoen kwam Stedum destijds op een 1-0 voorsprong maar liep Corenos later gemakkelijk uit naar een 1-6 overwinning. 

  Qua puntenaantal staan de Roodschoulsters er prima voor. Het strijdt samen met een drietal andere ploegen om de koppositie. Eén team zal de beste blijken en als kampioen promoveren. De overige ploegen willen zich dan via de nacompetitie plaatsen voor een plekje in de 4e klasse. 

  Nog steeds zijn er wekelijks afwezigen in de selectie van Corenos. Naast de bekende namen moest ook Kevin Haan, de doelpuntenmaker van vorige week, verstek laten gaan. Elwin Wezeman was wel weer fit genoeg om mee te kunnen doen. Pesiwarissa kwam daardoor tot de volgende basis: 

  Opstelling Corenos :

  Willem Duinkerken

  Anne-Jan ter Harkel, Elwin Wezeman, Joran Knot, Raymon Balkema

  Migèl van Gennip, Aalderd Duinkerken, Germen Tamsma, Jordan Muller

  Lars Baar, Sven Knot

  Bank : Kevin Pathuis, Marcel Dijkstra, Tim Uil, Robert van Dijken

  Corenos begint voortvarend. Het is veel in balbezit en weet al vroeg te scoren. Na een aanval over een aantal schijven kwam de bal uiteindelijk, door een voorzet van Anne Jan ter Harkel, hoog voor bij de tweede paal en Lars Baar is er als de kippen bij om de bal in te koppen. Met deze 1-0 in de 2e minuut heeft Corenos wat het wil en moet Stedum komen. Beide ploegen hebben moeite met het hobbelige veld, iets wat overal te zien is in deze tijd van het jaar, en dat komt het voetbal niet ten goede. De thuisploeg blijft overheersend, creëert een paar mogelijkheden en als men toen al iets scherper voor de goals was geweest had het al eerder uit kunnen lopen naar 2 of 3-0. Toch zien we de tweede treffer van de withemden al snel. In de 13e minuut krijgt Corenos een corner. In eerste instantie wordt de bal teruggelegd op Aalderd Duinkerken die de tijd heeft om een goede voorzet af te leveren. Dit is dan ook wat hij doet, precies op het hoofd van Germen Tamsma, die zich dit buitenkansje niet laat afnemen; 2-0. 

  Stedum weet niet goed om te gaan met de tegenstander. Ook lijkt het alsof men binnen de ploeg niet goed op de hoogte is van elkaars rollen en taken want continue is er discussie. De ene speler wil naar voren, de ander wil blijven hangen of is men het er niet over eens of ze gaan opbouwen of met een verre uittrap de aanval opzetten. Corenos zakt in het tweede bedrijf van de eerste helft steeds verder terug in niveau en de toeschouwers zien een weinig verheffend schouwspel. Eigenlijk gebeurd er tot de rust te weinig om een goed verslag te schrijven. 

  Na de rust gaan de teams ongewijzigd aan de tweede helft beginnen. Helaas worden we niet verwend met een goede pot voetbal. Het kwaliteitsarme Stedum kan niet en Corenos loopt meer tegen zichzelf te voetballen en loopt het eerste kwartier flink te knoeien. Toch scoort het wel weer als Joran Knot, opgesteld als centrale verdediger, zich niet langer kan beheersen en naar voren gaat. Na wat combinaties volgt een soort één-twee met Aalderd Duinkerken en Joran neemt de uit de lucht vallende bal ineens op de pantoffel en passeert de sluitpost van Stedum 3-0.

  Het lijkt Corenos wel wat rust te geven. De hoop die Stedum had om nog weer terug in de wedstrijd te kunnen komen lijkt hiermee vervlogen. Het probeert natuurlijk nog wel om aanvallend iets uit te kunnen richten maar slaagt daar niet in. Corenos komt pas rond de 70e minuut weer wat tot leven. Marcel Dijkstra komt Sven Knot vervangen en even later lost Robert van Dijken de moegestreden Aalderd Duinkerken af. Het geeft Corenos iets meer energie.

  Migèl van Gennip, een prima wedstrijd spelend in dienst van het elftal op de rechtshalf positie,  is dichtbij een schot in de kruising maar de keeper weet er net nog een handje achter te krijgen. Kort daarop zien we Marcel Dijkstra met een goede kans maar ook nu weet de doelman van Stedum reddend op te treden. De keeper houdt Corenos in deze fase af van een hoger oplopende score want ook de inzet van Germen Tamsma wordt gepareerd. Op een hard schot in blessuretijd heeft hij geen antwoord, echter gaat de bal op de paal en, passend bij deze wedstrijd, gaat de bal niet in maar naast de goal. De scheidsrechter van hedenmiddag, een degelijke pot fluitend, besluit om dan een einde te maken aan het duel. Corenos heeft de punten, Stedum lijkt met maar 3 tegentreffers vrede te hebben met de uitslag maar schiet daar vanzelfsprekend niets mee op. 

  Volgende week reizen de mannen van Corenos af naar ZEC om te proberen daar weer een goed resultaat neer te zetten. Vandaag was het wat minder, de teksten van sommige oudere supporters zal ik maar niet in het verslag citeren, maar in een seizoen heb je een paar van dat soort wedstrijden. Zelfs de koploper van Engeland, met 19 punten voorsprong op de nummer twee, speelt ook niet altijd het beste voetbal dat men kan spelen. Zaak is om deze potjes wel gewoon te winnen en dat is wat Corenos vandaag heeft gedaan!      

   Tot aander week !