• Winter lijkt het niet meer te worden. We hebben al heerlijk kunnen genieten van het voorjaarszonnetje, dit smaakt absoluut naar meer. Laat de zon maar lekker veel schijnen, vanaf komend weekend (09-03) barst het voetbal eindelijk weer los.

  Sinds mijn aanstelling als voorzitter van vv Corenos hebben er veel activiteiten plaatsgevonden. Zo hadden we in december o.a. het sinterklaasfeest, bloemenactie en het zaal mix-toernooi.

  Cor Hiemstra bokaal

  Iets waar ik absoluut bij stil wil staan is de Cor Hiemstra-Bokaal. Cor, die bij zowel vv Corenos als Heracliden veel werk verrichtte, overleed op 27 oktober 1994 op slechts 34-jarige leeftijd. Na het overlijden van Cor is samen met de familie afgesproken om het eindejaarstoernooi tussen de jeugd van vv Corenos en de Heracliden te veranderen in de Cor Hiemstra-Bokaal.

  Op 22 december 2018 speelde zich de allerlaatste editie van de Cor Hiemstra bokaal af. De familie Hiemstra had aangegeven dat dit deze laatste editie zou zijn waar ze de naam van Cor aan zouden verbinden. Deze laatste editie werd gewonnen door de jeugd van de Heracliden. Beide verenigingen gaan kijken hoe ze deze dag opnieuw kunnen invullen.

  In december waren er drie kampioenschappen binnen de vereniging te vieren, de JO11 en de 35+ teams van de vrouwen en mannen.

  Mijn eerste contractbesprekingen als voorzitter hebben we goed kunnen afronden, Marco Pessiwarissa verlengt en tekent een éénjarig contract en zal tijdens het seizoen 2019/2020 ook de hoofdtrainer zijn.

  Op 5 januari stond de nieuwjaarsvisite op het programma. Voordat ik me meld op het sportpark ga ik eerst nog 18 km hardlopen, even nadenken over wat ik ga zeggen tijdens mijn speech. Toen ik aankwam in de kantine was deze afgeladen vol, er kon niemand meer bij. De activiteitencommissie had zijn werk goed gedaan. Er werd als laatste, in een reeks van vier, een Pubquiz georganiseerd met een stamppotbuffet. Tot in de late uurtjes werd er geproost op het nieuwe jaar.

  Op zaterdag 19 januari was er de eerste Corenos cup, georganiseerd door hoofdtrainer Marco. ZEC, Noordpool, FC LEO en Corenos speelden om de eerste prijs van het jaar. De cup bleef in Roodeschool op deze koude avond. De selectie zorgde uiteraard voor een zeer gezellige feestavond.

  Een week later won Dennis Pieterman de Corenos Open 2019. Het darttoernooi telde 20 deelnemers.  Het niveau lag behoorlijk hoog maar Dennis toonde zich de koelste van alle darters.

  Eén van de hoogtepunten van het jaar vind ik toch wel de bazar. Jaar in jaar uit is dit een perfect concept waar we veel geld mee binnenhalen. Afgelopen jaar was het de 30ste keer dat de bazar werd georganiseerd, mijn laatste als voorzitter van de bazarcommissie. Dit heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan, maar vanaf nu leg ik de focus op mijn voorzitterschap van Corenos. Ook dit jaar een grote dank aan alle sponsoren die de prijzen ter beschikking stelden. Ook de tientallen vrijwilligers die voor, tijdens en na de bazar betrokken zijn bij dit evenement; hartelijk dank!

  Voetbalschool

  Jeugdvoorzitter Bart Rogaar en hoofdtrainer Marco Pessiwarissa starten komende vrijdag (8/3) bij Corenos met een voetbalschool. Het zal bestaan uit een 5-tal voetbalclinics waarbij vooral de technische en tactische vaardigheden worden getraind voor alle posities in het veld. De trainingen staan onder supervisie van Marco. Zo’n 25 kinderen hebben zich opgegeven voor de clinics. Goed om te zien dat deze kinderen zich willen ontwikkelen maar bovenal genieten van het spelletje. Presteren is mooi maar plezier is zeker bij de jeugd een belangrijk speerpunt.  Ik nodig u graag uit om komende vrijdag de eerste clinic samen met ons te beleven op ons sportpark in Roodeschool, aanvang 18:00 uur.

  Kaboutervoetbal

  We vangen veel geluiden op vanuit Roodeschool en omstreken dat ze het jammer vinden dat er geen kabouters zijn bij Corenos. Kabouters vormen de eerste stap naar het pupillenvoetbal, 4- en 5-jarigen die al spelenderwijs kennis maken met het voetbal. Vanuit het jeugdbestuur wordt er een plan ontwikkeld zodat we dit op korte termijn kunnen invoeren.

  Vanuit de sponsorcommissie zijn we druk bezig met een concept om nieuwe sponsoren te werven maar ook om nauwer samen te werken met onze sponsoren. Zodra het concept klaar is komen we naar buiten met dit nieuws. Kortom; genoeg werk aan de winkel.

  Wat zal ons de komende maanden verder nog gaan brengen? Het belangrijkste is plezier, sportiviteit en gezelligheid. Goede prestaties op de velden dragen hier zeker aan bij. Ons vlaggenschip kan nog aardig wat punten gebruiken in de spannende competitie. Gaan we bij de jeugd nog kampioenschappen vieren? Hoe vergaat het alle andere teams?

  Het belangrijkste is dat je elke week weer nieuwe kansen krijgt, als speler, scheidsrechter, vrijwilliger, of als toeschouwer. Laten we die kansen met z’n allen pakken en samen verder bouwen aan een mooie toekomst voor onze prachtige club. Ik wens iedereen heel erg veel succes!

   

  Met vriendelijke groet,

  Klaas Duinkerken