• Diesel Corenos komt weer laat op stoom

  WARFFUM – Na de thuiszege tegen TEO was het weer tijd voor een uitduel. Vandaag togen de mannen van Corenos naar Warffum om aldaar tegen de plaatselijke voetbalvereniging te gaan strijden om de punten. Pesiwarissa kwam met een gewijzigde opstelling daar spits Lars Baar er niet bij kon zijn vanwege een blessure. Met wat omzettingen kwam er een 4-3-3 formatie uit de bus rollen.

  Warffum probeert het dit seizoen op zaterdag. Onder leiding van trainer Jur Smit moest het in het competitiedebuut een zware thuisnederlaag (3-8) slikken tegen Ezinge. Vorige week wist het team haar eerste punt te behalen, echter was dit tegen een negental van Noordpool, waardoor het niet echt als een geweldig resultaat voelde.

  Opstelling Corenos :

  Willem Duinkerken

  Anne-Jan ter Harkel, Chris Uil, Wouter Wierenga, Raymon Balkema

  Kevin Haan, Joran Knot, Jordan Muller

  Germen Tamsma, Migèl van Gennip, Marcel Dijkstra

  Bank : Nico de Vries, Enno Braam, Aalderd Duinkerken

  Met een waterig zonnetje maar wel lekker droog hadden de hoofdrolspelers vandaag een prima dag gekozen om te gaan voetballen. De beginfase was er eentje van aftasten. Even kijken hoe de tegenstander staat, wat speldenprikjes uitdelen om de kwaliteit te kunnen inschatten.

  Het is een gelijk opgaande strijd waar de gasten uit Roodeschool iets meer voetbal laten zien en Warffum de spitsen snel wil bereiken om van daaruit een doelpoging te gaan creëren. In het eerste kwartier gebeurt er weinig opwindends echter staat er wel zomaar 1-0 in het boekje van de redelijk leidende scheidsrechter. Corenos mag een hoekschop nemen en doet dit op een ingestudeerde wijze. Helaas is de uitvoering dusdanig slecht dat Warffum de bal in bezit krijgt en met een lange bal de spits kan lanceren. De verdediging kan niet voorkomen dat hij op het doel van de Roodeschoolsters kan schieten. Waar Willem Duinkerken in eerste instantie nog reddend kan optreden wordt de rebound wel goed ingeschoten. Enigszins tegen het spelbeeld in maar een dodelijke omschakeling waardoor Warffum de wedstrijd leidt. Corenos heeft geen keus en zal de aanval moeten zoeken. Anne-Jan ter Harkel komt in de 20e minuut goed door over de rechterkant en wordt gehaakt. Randje strafschopgebied maar de leidsman legt de bal erbuiten. Raymon Balkema draait de vrije trap naast de goal van de thuisploeg. Even later weet Migèl van Gennip te ontsnappen aan zijn bewaker maar zijn inzet wordt door de keeper gepareerd. Corenos is steeds meer op de helft van de gastheren te vinden. Na een half uur spelen krijgt Joran een behoorlijke kans na een snelle vrije trap maar zijn te slappe schot kan de keeper niet verschalken. En dan, in de 35e minuut, weet de thuisclub weer te scoren. Kevin Haan, overigens wel een goede wedstrijd spelend, speelt de bal verkeerd in en Warffum kan onderscheppen. Het is direct gevaarlijk maar het lijkt goed af te lopen voor Corenos. De bal komt echter terecht bij een middenvelder van Warffum. Zijn schot vanaf een meter of 20 wordt aangeraakt door een verdediger en laat Duinkerken kansloos op dit van richting veranderd schot. 2-0.

  Een onaangename verrassing voor de meegereisde supporters van Corenos. Gezien de krachts-verhoudingen zou de ploeg van Pesiwarissa in staat moeten zijn om Warffum te verslaan maar de realiteit is dat ze tegen een achterstand aankijken. Het werd nu echt tijd om iets terug te doen en weer in de wedstrijd te komen. Dat is ook prompt wat er gebeurt. Een goede aanval over rechts via Jordan Muller, de spitsen trekken de aandacht van de verdedigers en de inlopende Joran Knot scoort. Zijn inzet in de 37e minuut is weer niet hard maar dit keer wel loepzuiver ingeschoven (2-1) Corenos heeft nu de drive en drukt Warffum terug. En daar is in de 40e minuut al de gelijkmaker. Weer over rechts kan Corenos een prima aanval opzetten en wordt de bal voorgebracht. Migèl van Gennip staat op de goede plek en schiet de 2-2 binnen.

  Dit wedstrijdverslag wordt natuurlijk met een wat gekleurde bril geschreven. Want deed Warffum dan niets terug? Jazeker wel. Vraag maar aan keeper Duinkerken die in de 42e minuut goed wegkomt wanneer hij een hoge bal verkeerd lijkt in te schatten en zijn verdediger hem te hulp schiet. Het loopt tegen de rust en de verwachting is dat men met een gelijkspel gaat rusten. Corenos krijgt toch nog een reuzenkans. Jordan wordt goed diep gestuurd en besluit om een schot te wagen. De keeper kan reddend optreden maar legt de bal precies voor de voeten van Marcel Dijkstra die lijkt te gaan scoren. Een niet te missen kans wordt toch gemist en zo gaat men inderdaad aan de thee met een 2-2 tussenstand.

  Na de thee zien de toeschouwers Corenos feller starten. Direct neemt de ploeg het initiatief en laat zien wat de bedoeling is; in de tweede helft afstand nemen van Warffum. In de 47e minuut krijgt het waar het naar op zoek is. Joran Knot draait weg bij zijn directe tegenstander en legt de bal breed op Migèl van Gennip, die zijn tweede van de dag laat aantekenen (2-3) Corenos voor het eerst op voorsprong. De kansen die volgen zijn niet volgens Van Gaal geen kansen maar mogelijkheden. Dan weet u genoeg. Toch weet Marcel Dijkstra om van een mogelijkheid een kans, sterker nog, een goal te maken. In de 59e minuut krijgt hij de bal in de ruimte gespeeld en besluit vanaf 20 meter met links te schieten. Zijn geplaatste bal lijkt door de keeper te kunnen worden tegengehouden maar de doelman glijdt weg bij het afzetten en komt daarmee tekort om redding te brengen. Deze 2-4 is een opluchting voor zowel Marcel als Corenos dat nu een redelijke marge heeft opgebouwd. Vijf minuten later is het Germen Tamsma die zijn goaltje meepikt. Nadat Duinkerken eerst nog een hard schot moet verwerken en dat prima doet, gaat Corenos in de tegenaanval. De voorzet valt net voor de keeper waar Germen uitstekend vlak voor hem opduikt en de bal uit de lucht het doel in werkt. 2-5.

  Het duel lijkt nu toch wel gespeeld. Warffum kan er weinig meer tegenover zetten. De defensie van Corenos is met Chris Uil en Wouter Wierenga in het centrum degelijk en backs Raymon Balkema en Anne-Jan ter Harkel komen steeds vaker door over de vleugels. Warffum schiet sporadisch van afstand op het doel van Duinkerken maar weten niet om de keeper echt in verlegenheid te brengen. Marcel Dijkstra doet dat in de 70e minuut wel, maar uiteraard aan de andere kant van het speelveld. Jordan speelt zichzelf goed vrij en zet hoog voor. Marcel springt met alles wat hij heeft en raakt de bal precies goed. Zijn kopbal knalt via de onderkant van de lat binnen en daarmee is het 2-6. Moegestreden wordt Germen daarna vervangen door Enno Braam die op het middenveld gaat spelen. Pas in het veld ziet hij dat Marcel Dijkstra zijn derde van de middag maakt omdat Joran Knot eerst keeper en verdediger uitkapt en de bal breed legt op Marcel, waar hij zelf ook had kunnen uithalen (2-7) Vlak na deze goal wordt Marcel door de staf aan de kant gehaald en mag Aalderd Duinkerken als voorhoedespeler fungeren. Waar dit toe kan leiden hebben we vorige week gezien. De gasten zijn nog gretig om meer goals te maken. Joran Knot doet het nu zelf en schiet de 2-8 binnen. Als Corenos in de laatste 10- minuten nog iets meer in teamverband had aangevallen was de score in de dubbele cijfers gaan uitkomen maar de vermoeidheid deed z’n intrede alsmede het verlies aan concentratie. Bij een stand van 2-8 pakte aanvoerder Chris Uil nog een gele prent. Commentaar op de leiding was voor de scheids de reden om hem het geel te tonen. Jammer, want later in de competitie kan je dat opbreken.

  Corenos was vandaag weer de diesel die we eerder hebben gezien. Het lijkt wel of een achterstand nodig is om echt de schroom eraf te gooien en naar vermogen te gaan voetballen.

  Volgende week, thuis tegen Ezinge, zal een goede start nodig zijn om niet weer op achterstand te komen. We gaan het dan allemaal weer zien. Vandaag in elk geval een uitstekend resultaat!

  Tot aander week !