• Geslaagde introductie van circuittraining Corenos-jeugd

  Enkele maanden geleden is binnen de Technische Commissie het idee ontstaan om de reguliere jeugdtrainingen binnen Corenos één keer in de week aan te passen: meer gericht op de individuele ontwikkeling, variatie in de oefenvormen en individuele aandacht. Gisteravond werd de eerste demo gedraaid door de trainers. Na afloop waren ouders, spelers en trainers laaiend enthousiast over dit nieuwe concept. 

  Wat is een circuittraining?

  Een circuittraining is een trainingsvorm waarbij spelers verschillende oefeningen op verschillende stations dorlopen. Iedere station wordt door 1 jeugdtrainer bezet en is gericht op het verbeteren van de voetbalvaardigheden van de jeugdspelers. 

  Wat is het doel van een circuittraining?

  Het doel is om in een tijdsbestek van 75 minuten gevarieerde oefenvormen aan te bieden, gericht op de basisvaardigheden: kappen/ draaien, passen en trappen van de bal, aannemen van de bal, passeren, koppen, etc… 

  Onlangs hebben we met alle jeugdtrainers een interactieve avond georganiseerd, waarbij er uitleg werd gegeven over de circuittraining en het doel daarvan. Vervolgens zijn de jeugdtrainers met elkaar bezig geweest om vanuit de vier hoofdmomenten een aantal oefenvormen te bedenken. Deze zijn vervolgens verwerkt en gepresenteerd tijdens de eerste demo-training, onder leiding van TC-lid Erwin Dijkstra. 

  Het doel is om dit structureel binnen de jeugd toe te passen.