• Historie vanaf 1963

  v.v. Corenos is een voetbalvereniging. Het is opgericht op 1 juli 1963, ontstaan uit de fusie van de voetbalverenigingen R.E.O. en Noorder Boys.
  Het sportpark van v.v. Corenos (ook wel Corenos Sportpark of sportpark Roodeschool) ligt aan de Zuster Kortestraat 99 te Roodeschool. Corenos is een zaterdagamateurvereniging. De eerste trainer van v.v. Corenos was J. de Jong uit Groningen. Door de jaren heeft Corenos 1 in verschillende klassen gevoetbald.

 • De vereniging heeft over het algemeen een gestage groei van het aantal leden gekend. Een grote sprong is waar te nemen in het jaar 1983, toen een dameselftal werd opgericht. Thans heeft de vereniging ongeveer 235 leden (1 nov 2010).

  Oorspronkelijk speelde Corenos in het volgende tenue: witte shirts met een rood-wit-blauwe V op de borst, een witte broek en blauwe kousen.

  Halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw waren de shirts onbetaalbaar omdat ze met de hand moesten worden gemaakt. Toen is besloten over te stappen op rode shirts.

  In 2003 is het 1e elftal in de ‘oude’ shirts gestoken door hoofdsponsor Paapst. Daarna zijn alle teams langzamerhand van witte shirts met de rood-wit-blauwe V voorzien.

  Er is een clublied. De tekst is als volgt:

  Op Corenos Sportpark
  Speelt een groot kampioen
  Ja daar wordt nog gestreden
  Om eer en om roem
  Menig cluppie ziet daar
  zijn illusie gesmoord
  Als Corenos de zoveelste goal heeft gescoord.