• 9:45 uur vertrek vanaf kantine Corenos. Na wat telefoontjes en iets wat lijkt op stress, toch uiteindelijk samen in Meedhuizen aangekomen. De meegereisde supporters waren in ruime getale aanwezig. Met een heerlijk kopje koffie konden wij als toeschouwers ons heerlijk relax in zonnetje voorbereiden op de wedstrijd. Voor de spelers gold dat natuurlijk niet. Na een goede warming-up en een tactische bespreking van de coaches begonnen de spelers aan de wedstrijd.

    Corenos ging voortvarend van start, zette Meedhuizen meteen onder druk, en liet direct merken dat we hier gekomen waren voor 3 punten. Na een vlot lopende aanval werd de bal schitterend voorgegeven. Maar deze kans werd net naast geschoten. Maar de toon was gezet en het kon daarom ook niet lang uitblijven of de eerste goal zou worden gemaakt. Na zo’n 6 minuten werd de bal op het middenveld veroverd door Rohan, deze speelde op zijn beurt Stefan in, die meteen Mark op rechts aan het werk zette, hij plaatste een mooi voorzet waar Roan wel raad mee wist. 1-0. Toch liet Meedhuizen het er niet bij zitten. Maar de ijzersterke verdediging van Remco, Bram, Xander en Yorick hield goed stand. Door goed combinatiespel kregen de aanvallers van Meedhuizen er geen grip op. En kon er meestal eenvoudig uitverdedigd worden. Maar mocht er toch nog per ongeluk een speler richting het doel lopen dan hebben "wij" altijd nog Edwin die als een rots in de branding in zijn doel staat. De 2-0 kon niet lang meer duren dachten we als toeschouwers. Toch duurde het nog tot de 11e minuut dat we weer konden juichen. Na weer een goed lopende aanval werd de bal goed teruggelegd door Bram en door Roan zonder twijfel ingeschoten. 2-0. Dit was, zo leek het een startschot voor onze Corenos-boys (want Leontien en Mirjam deden vandaag helaas om uiteenlopende redenen niet mee) om extra gas te geven. Waar Meedhuizen last leek te hebben van de warmte deden "onze" jongens er zelfs een stapje extra bij. Met als gevolg dat het nu heel hard ging met de doelpunten. De 3-0 en de 4-0 werden beiden gemaakt door Daan. De 1e kreeg hij nog op een presenteerblaadje van Mark maar de 2e was eigen verdienste. Hierna werden erdoor de coaches een paar wissels toegepast. Arnold ging voor Remco achterin spelen en Thorsten kwam op de plek van Daan. En Jeremy moest Mark zij rol overnemen. Maar dit maakte voor Corenos weinig verschil de ene mooie aanval na de andere volgden elkaar in rap tempo op. Met uiteindelijk een prachtige 5-0 door Roan. Toen was de Corenos tornado even over. En gingen we met deze stand rusten.

    De 2e helft kwamen we super uit de kleedkamer. Al na 2 minuten schoot Daan een kanonskogel richting het doel, alleen jammer dat deze op de paal belande maar een attente Mark lette goed op en pikte de bal op, legde hem klaar voor Bram. Hij liet met een droge schuiver de keeper volledig kansloos liet. 6-0. Hierna brak er tijd aan van hard werken, vooral op het middenveld werden de nodige kilometers gemaakt door Rohan, Jeremy en Jurjen. Met uitzondering van wat afstandsschoten van Arnold waren de mogelijkheden een beetje schaars. Wij als toeschouwers moesten een kwartiertje wachten voor er weer gescoord werd. Maar het wachten werd ruimschoots beloond, Thorsten legde een bal goed terug op Rohan die Stefan er beter voor zag staan. Deze bedacht zich niet lepelde de bal met een prachtig schot over de keeper in het doel. 7-0. De eindfase kwam in zicht en Corenos ging nu duidelijk op jacht naar de 10 doelpunten. Vooral die 10e was belangrijk want de coaches hadden daar een extra beloning op gezet. Van achter werd de aanval opgezet door een ijzersterk spelende Xander die via Rohan en Daan uiteindelijk bij Jurjen terecht kwam. Hij ging op snelheid langs zijn directe tegenstander. Waarna hij met een geweldig schot in de lange hoek raak schoot. 8-0. De 9-0 was de mooiste van allemaal niet omdat het doelpunt op zich zo bijzonder was maar de manier waarop deze tot stand kwam. Dat is waarvoor je een kaartje koopt om een wedstrijd te zien. Bijna alle spelers waren hierbij betrokken. Vanuit de verdediging werd de bal ingespeeld en werd via een geweldig combinatie op het middenveld, ineens diep achter de verdediging gespeeld. Mark gebruikte zijn snelheid en gaf de keeper geen kans. De 10-0 was de bekroning op een geweldige pot voetbal. Dit doelpunt werd gemaakt door Daan, hij kreeg hem vanuit een voorzet van Jurjen die samen met Thorsten de aanval opzette. Ook de 11-0 komt op naam van Daan, die weer door Xander en Jurjen in stelling werd gebracht.

    Zo kwam er een eind aan een prachtige pot voetbal, waar tikkie-takkie voetbal hoogtij vierde en soms wat "messi-aanse" hoogstandje. Maar als toeschouwers hebben meest genoten van de passie, strijd en het plezier wat jullie als team met elkaar hebben. Onder het genot van het beloofde ijsje hebben we deze prachtige voetbalwedstrijd afgesloten.

    Dank jullie wel ga zo door.

  • Foto's en Filmpje