• “One of those days” voor Corenos 2

ULRUM – Onder redelijke weersomstandigheden, fris maar droog, kwam Corenos 2 zaterdag uit tegen VVSV, dat met 3 punten onderaan bungelde op de ranglijst. Op een hobbelig veld was het zaak voor de gasten uit Roodeschool om geen misstap te begaan en na 90 minuten 3 punten aan het totaal van 9 te kunnen toevoegen. Corenos betrad in de volgende formatie het veld:

Kevin

Steven, Han, Kevin, Mathijn

Robbie, Jaap, Tim, Dennis

Migèl, Sander

Bank : Roderick, Siert

In de beginfase zagen de bezoekers, waaronder ook veel spelers van Corenos 1, van sportpark De Kleij geen sprankelend voetbal. Het slechte veld leek hier mede debet aan. Corenos liet een goede aanval zien maar kon deze niet doeltreffend afronden. De gastheren van UVV, na een samenwerkingsverband met Zeester tegenwoordig VVSV (Voetbal Vereniging Samen Verder) geheten, kregen twee behoorlijke kansen maar werden niet verzilverd. Het bleek uitstel van executie voor Corenos. Na zo’n 10 minuten spelen is het namelijk wel raak voor VVSV. Een klassiek geval van miscommunicatie tussen verdediger (Marthijn) en keeper (Kevin) waardoor de aanvaller er met de bal vandoor kan en weet te scoren (1-0) In voorgaande wedstrijden wist Corenos dan om vooral niet in paniek te raken maar vandaag lukte het gewoon niet om de organisatie goed neer te zetten en niet veel later was daar dan ook een enorme kans voor de thuisploeg om de voorsprong uit te breiden. Na een niet al te hard schot kwam de bal terug van de paal, is de aanvaller van VVSV alerter en heeft alle tijd en ruimte om te scoren. Op de één of andere manier schiet hij de bal naast in plaats van tussen de palen. Hoeveel waarschuwingen moest Corenos krijgen om het beeld om te draaien? Blijkbaar nog meer want de 2-0 kwam toch op het scorebord als een lange bal richting VVSV-spits slechts wordt verdedigd en de aanvaller gewoon door mag lopen op keeper Kevin af en af kan ronden. Corenos speelt onherkenbaar. De linies staan te ver uit elkaar, er is weinig beweging op met name het middenveld waardoor er veel lange ballen op de spitsen worden gespeeld, die op hun beurt weer te ver uit elkaar staan waardoor ze elkaar niet kunnen ondersteunen. VVSV is fysiek wel sterk maar normaal gesproken is dat voor Corenos geen probleem. Vandaag wel. De 3-0 valt na ruim 20 minuten als een doorkomende middenvelder geen strobreed in de weg wordt gelegd en vanaf 20 meter mag aanleggen. Zijn schot hobbelt richting de linkerhoek en hij ziet zijn inzet, tussen de handen van de grabbelende Kevin door, in genoemde hoek belanden. Het is prijsschieten voor VVSV. Het benut de geboden ruimte optimaal en ‘elk schot is een eendvogel‘. De 4-0 na 26 minuten is geen verrassing meer. Aldernoast !

Het duurt lang aleer Corenos eens aanvallend een vuist kan maken. Pas als iedereen doorschuift en bij elkaar blijft, kunnen ze elkaar rugdekking geven, kan het combineren en dan zijn er ook best wel mogelijkheden tegen dit VVSV. Twee keer is Corenos dichtbij een treffer als eerst uit een corner de bal via verdediger en de deklat over gaat en kort daarna wanneer een verdediger een inzet van de lijn kopt. Het ziet ook niet mee. Eén minuut voor rust lijkt daar dan toch de goal voor de gasten uit Roodeschool. Jaap kan de bal voorbrengen en Migèl jan binnen schieten. Echter, de scheidsrechter meent dat Migèl hands heeft gemaakt en dus geen doelpunt. Migèl, gefrustreerd door deze beslissing en het spel van de eerste helft, geeft aan dat hij de bal niet met de arm maar via zijn buik aannam en maakte hierbij een opmerking over de buik van de scheidsrechter. Deze kon dit niet waarderen en gaf geel waardoor de aanvaller 10 minuten mocht gaan afkoelen. Dit werden 25 omdat er direct hierna gerust kon worden.

In de tweede helft komen Roderick en Siert in het veld en gaan Kevin en Dennis vanaf de kant het schouwspel volgen. Nog steeds met 10 man lijkt Corenos iets beter in de wedstrijd te zitten dan voor de rust. Helaas moet ook worden vastgesteld dat het ook niet veel slechter meer kon. De thuisploeg krijgt vrij snel weer een grote kans maar keeper Kevin gooit zich goed voor de bal en kan reddend optreden. Na 62 minuten is het dan toch weer raak voor de Ulrummers. Een voorzet valt precies tussen Han en Mathijn in, Kevin grijpt niet in en de aanvaller kan scoren (5-0) Het spreekwoord “als er twee honden vechten om één been, gaat de derde ermee heen” is nu ook weer van toepassing. Het is niet dat VVSV nu de pannen van het dak speelt maar Corenos maakt zelf de fouten waarvan de blauwhemden profiteren. Het wordt nog erger. De andere Kevin loopt richting de bal die over rechts wordt gespeeld en laat daarbij man zijn op links los. Op een dag als vandaag krijgt deze man natuurlijk net de bal en kan vrij de 6-0 aantekenen. Kort hierna maakt Kevin zijn dekkingsfout goed als het uitstekend doorkomt over de linkerkant en de bal vanaf de achterlijn kan terugleggen. Sander schiet in de kluts de 6-1 binnen. Corenos speelt nu beter dan de eerste 45 minuten. Met Siert en Jaap op het midden, ze doen een beetje denken aan Jos Roossien en Jan van Dijk in hun tijd bij FC Groningen, is de bezetting beter en stabieler. Niet dat Corenos ook maar één moment in de wedstrijd heeft gezeten maar het is gelijkwaardiger aan VVSV, ook al bereikt het nooit het normale niveau. In plaats dat Corenos de uitslag nog wat draaglijker kan maken, valt vlak voor 4 uur de 7-1. Een situatie die ‘normaal’ gesproken niet tot een kans zou leiden maar vandaag dus wel, het valt allemaal net verkeerd. Het is zo’n dag dat niets lukt en alles tegen zit.

Het duel wordt tijdig afgeblazen en verder leed wordt Corenos bespaart. VVSV zal klimmen op de ranglijst want het wint voor de tweede keer op rij. Corenos moet even pas op de plaats maken en zal zich voor de volgende wedstrijd weer moeten hervinden en vandaag maar snel vergeten. Je hebt in een seizoen altijd een paar wedstrijden als deze. Laten we hopen dat het een incident was en zaterdag in Leens tegen FC LEO wel weer het beste in zichzelf naar boven kan halen.