• Oppermachtig Corenos geeft Potetos geen kans

  ROODESCHOOL – Na een gelijkspel tegen Ezinge en een verliesduel tegen Zeester werd het voor Corenos weer tijd om de volle drie punten te pakken en in het spoor te blijven van de kop. Aan de andere kant was het verschil tussen nummer 3 Corenos en nummer 9 (Potetos) slechts 3 punten.

  Daarmee was de inzet voor beide teams vandaag weer duidelijk.

  Gezien het feit dat Corenos verloor van Zeester en Zeester op haar beurt weer verloor van Potetos kon een interessant duel worden verwacht. Corenos moest enkele personele wijzigingen doorvoeren vanwege diverse redenen. Zo is Kevin Haan na zijn rode kaart voor 4 wedstrijden geschorst, was Christiaan Uil de hele week ziek geweest, Wouter Wierenga was iets te fanatiek geweest op de kartbaan, Joran Knot had beperkt kunnen trainen na zijn blessure en had Aalderd Duinkerken aangegeven niet met 100% te kunnen spelen vanwege zijn eerder knieblessure. Aalderd lijkt hiermee aan te geven dat hij niet meer in het 1e elftal zal gaan spelen. Jammer, een Corenos icoon, maar ook begrip voor zijn moeilijke beslissing.

  De opstelling waarmee Potetos vanaf de start zou worden bestreden was als volgt gekozen:

  Willem Duinkerken

  Anne-Jan ter Harkel, Robert van Dijken, Elwin Wezeman, Raymon Balkema

  Germen Tamsma, Marcel Dijkstra, Enno Braam, Jordan Muller

  Lars Baar, Joran Knot

  Bank : Sven Knot, Wouter Wierenga, Migèl van Gennip, Chris Uil

  Met de wind in de rug was vanaf minuut één duidelijk hoe Corenos wilde spelen. Potetos werd direct onder druk gezet en de gasten werd weinig ruimte gegund. Corenos had misschien wel geleerd van het duel tegen Zeester en dat is een goede zaak. Vandaag liet het Potetos zien met welke intenties Corenos het duel benaderde, namelijk dat de punten in Roodeschool moesten blijven. In het eerste kwartier ontstonden een paar mogelijkheden maar de ballen die op doel geschoten werden konden nog door de keeper worden gepareerd. De storm ging hierna iets liggen maar nog steeds was er veel verkeer voor het doel van Potetos. Inzetten werden zelfs van de lijn gehaald al was in een enkel geval niet duidelijk of het door een verdediger werd gedaan of door een aanvaller (Germen Tamsma) van Corenos zelf…

  In de 23e minuut is het dan wel raak. Een corner, goed uitgevoerd door de beide backs Raymon Balkema en Anne-Jan ter Harkel, zorgde voor de verdiende 1-0 toen Ter Harkel de bal terug kon leggen op Elwin Wezeman, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen. De Stadjers kwamen er nog steeds niet uit. In een poging op te bouwen werd de speler in balbezit direct onder druk gezet en afspeelmogelijkheden afgedekt. Hierdoor kwam Corenos vlot weer in balbezit en het levert de thuisploeg een penalty op als een verdediger probeert de bal weg te slaan om een goal te voorkomen. De uitstekend leidende scheidsrechter kon niet anders dan besluiten een strafschop toe te kennen. Jordan Muller schoot de bal lekker hard in de hoek en het stond 2-0.

  Het eerste half uur zien de toeschouwers dat Corenos uitstekend aan de wedstrijd begint en de tegenstanders uit Groningen amper over de middellijn komen. Corenos is tevreden met de tussenstand, al is het wel op zoek om de voorsprong uit te bouwen. Helaas oogt Joran Knot niet fit en is niet de Joran die we normaal gesproken aan het werk zien. Zijn gele kaart wegens commentaar op de leiding komt misschien wel voort uit frustratie over zijn eigen spel.

  Potetos weet tot de thee de schade te beperken maar ziet na rust dat Corenos in de 54e minuut uit kan lopen naar 3-0. Anne-Jan ter Harkel weet over rechts door te komen, speelt de bal langs de uitkomende doelman maar ziet zijn inzet tegen de binnenkant van de paal gaan. Waar het lijkt alsof de bal nog weggeschoten gaat worden vergeet de verdediger van Potetos om te verdedigen en is Lars Baar feller en alerter en wint het duel dat tot zijn goal leidt.

  Wanneer Joran Knot is vervangen door Sven Knot zien we laatstgenoemde goed invallen. Hij sticht snel gevaar en stelt Germen Tamsma in staat om te scoren. Germen is echter te traag in zijn handelen en ziet de linksback van de groen-witten tijdig ingijpen. Potetos speelt nog steeds met weinig beleving, bijna plichtmatig, onsamenhangend in dit duel. Het komt meer op de helft van Corenos maar dit heeft meer met de rugwind te maken dan door goed voetbal. Het duel gaat definitief in het slot wanneer een voorzet vanaf links door Marcel Dijkstra vlak voor de keeper de bal oppikt en middels een kopbal de 4-0 aan laat tekenen. We schrijven de 65e minuut. Daarna gaat het even snel. In de 70e minuut stuurt Enno Braam Lars Baar diep weg. Lars is met zijn snelheid de keeper te vlug af, tikt de bal over hem en tegen de touwen (5-0) Drie minuten later stuurt Jordan Muller dezelfde Baar op pad en dit keer kan Lars recht op de keeper af en rustig afwerken (6-0). Het is niet dat Corenos nou de pannen van het dak speelt maar het is op alle fronten vandaag beter dan Potetos, dat niet uit de verf komt. Chris Uil komt Marcel Dijkstra vervangen en Migèl van Gennip komt Lars Baar aflossen. Corenos wil ook nog wel door naar een hogere score, je weet immers nooit of het nog een rol gaat spelen, maar ziet dat de mogelijkheden die volgen geen doelpunt opleveren. De defensie is solide onder leiding van Elwin Wezeman en partner Robert van Dijken. Het geeft ook de backs hierdoor de mogelijkheid om op te kunnen komen wanneer de ruimte er ligt.

  Corenos weet vandaag weer 3 punten bij te schrijven, weet 6 goals te maken en houdt aansluiting in de top van de 5e klasse D. Concurrenten VVK, Groninger Boys en De Fivel weten ook hun wedstrijden te winnen waarmee zich langzaam aftekent hoe de krachtsverhoudingen zo’n beetje zijn. Maar, een slechte periode en je staat zomaar 6 plaatsen lager op de ranglijst.

  Volgende week het uitduel tegen Oosterparkers, aanvang 15.00 uur.

  Tot aander week !