GRONINGEN –  Het tweede elftal van Corenos mocht vandaag naar Groningen afreizen om aldaar tegen het derde team van VVK te spelen. Onder toeziend oog van trainer/coach Gerrie begonnen de mannen met onderstaande opstelling aan het duel:

Kevin, Marco, Robert en Martijn

Wouter, Roel, Enno en Jaap

Marcel en Migèl

(Sander, Tim, Nico)

De openingsfase op het kunstgras was gelijk opgaand. Corenos had iets meer balbezit en VVK keek het eerst even aan. Pogingen om middels snelle omschakeling kansen te krijgen waren niet succesvol. Na zo’n 20 minuten loopt Corenos een aantal keren achterin flink te klungelen. Onzuivere passing door het centrum, driehoekjes te kort waardoor balverlies op plaatsen in het veld waar je dit niet wilt. Het leverde VVK een aantal grote kansen op, de grootste kans was een poging tegen de binnenkant van de paal maar Mark kon de bal nog voor de doellijn pakken. Het was een officiële waarschuwing maar Corenos was niet bij machte om deze fase de organisatie goed te krijgen. Het was wachten op een goal van VVK en die kwam er dan ook. Een vlotte combinatie van de thuisploeg, waar verdedigers van Corenos verzuimden om met hun man mee te lopen, eindigt recht voor het doel waar een geheel vrijstaande speler de score mag openen (1-0) Nog geen minuut later geeft Corenos het helemaal weg, hoe is de schrijver niet duidelijk vanwege het noteren van de eerste goal maar feit is dat een VVK’er zomaar door mag lopen en de 2-0 binnen schiet. Een cadeautje.

Er zijn wel wat verbeterpunten voor de nieuwe trainer. Zo verloopt de communicatie onderling blijkbaar zo slecht dat Corenos geen vat krijgt op de bewegende mensen van VVK. De Stadjers heersen nu op het middenveld en creëren voldoende kansen. Dankzij Mark blijft de schade beperkt maar Corenos is als los zand, geen eenheid, organisatorisch chaotisch.

Het is de laatste fase voor rust een speelbal van VVK geworden. De thuisploeg duikt in alle gaten en hoeken die in de defensie ontstaan maar weet desondanks niet meer te scoren, iets waar de bezoekers zeer blij mee mogen zijn.

Na rust komen Sander, Tim en Nico in het veld voor Kevin, Wouter en Jaap. Voorin spelen nu Tim en Migèl, op het middenveld Enno, Marcel, Sander en Roel. VVK begint slapjes aan het tweede bedrijf en Corenos vind stabiliteit in organisatie en komt beter in het duel. Het kan de aansluitingstreffer na een kwartiertje laten aantekenen en is terug in de wedstrijd. Via Tim kan Marcel over links worden diep gestuurd. Zijn voorzet is hard en vliegt Migèl voorbij maar bij de tweede paal staat Sander die de bal kan aannemen en met een diagonaal schot weet te scoren (2-1). Het geeft de burger moed en is een positieve stimulans voor de ploeg. Corenos gaat door op ingeslagen weg, heeft meer controle en lijkt voor de tweede keer te gaan scoren. Sander wint een duel op linkshalf en ziet Migèl over rechts diep gaan. In plaats van blind op doel schieten behoud hij het overzicht en ziet de meegelopen Sander goed vrij staan. Sander mikt de bal tegen de keeper, de terugspringende bal wordt door Migèl ingeschoten maar de keeper van VVK weet de bal uit het doel te ranselen.

Waar het de goede kant op lijkt te gaan, snijd Corenos zichzelf wederom in de vingers en geeft te makkelijk een goal weg. Knoeiwerk stelt VVK in de gelegenheid om de voorsprong weer uit te bouwen naar 3-1. Zo jammer en zo onnodig! Corenos speelt het tweede bedrijf echt een klasse beter dan het eerste maar de fouten die gemaakt worden zijn bijna structureel van aard en deze moeten er echt uit.

Als linkshalf rendeert Marcel een stuk beter, komt veel meer aan de bal en kan af en toe de ruimte induiken en een goede voorzet afleveren. Dit levert gevaar op waar nog niet van geprofiteerd kan worden maar waar VVK wel degelijk rekening mee moet houden. Daarom worden de gastheren gedwongen wat dichter bij eigen doel te gaan spelen. Waar Corenos in de eerste helft de tegenstander liet komen, kunnen ze nu wat eerder het storende werk doen en de duels wat hoger aangaan. De ploeg heft het hoofd en komt weer terug in de wedstrijd. Migèl stoort vroeg en de verdediger schiet de bal uit. De ingooi halverwege de helft komt richting Sander die de bal kan doorkoppen op Roel. Hij gebruikt zijn lichaam goed en beheerst de bal over de uitkomende keeper lobt (3-2) Het kan nog en er wordt wat meer risico genomen. Hierdoor ligt het achterin wat meer open maar er is niks te verliezen. Toch geeft het wederom een goal weg. VVK mag een corner nemen. De bal is hoog en lang onderweg en toch mag een speler van de thuisploeg frank en vrij inkoppen. Niemand die met hem mee loopt of het duel aan gaat (4-2).

In de slotfase drukt Corenos nog één keer VVK terug. Kansen zijn er ook, voor bijvoorbeeld Kevin die een afvallende bal op doel schiet maar precies de keeper weet te treffen, of voor Sander die een bal langs de kruising kopt. Ook Tim, net als Sander bezig aan een prima invalbeurt en een sterke, balvaste man in de punt blijkt, ziet zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Het zit dan ook niet mee.

Een paar minuten voor tijd worden Wouter en Robert van het veld gestuurd. De ellende begint bij de scheidsrechter zelf. Corenos mag namelijk een vrije trap nemen en wil dit snel doen. Een VVK’er staat voor de bal en hindert de spelvoortzetting. Waar iedereen verwacht dat Corenos de vrije trap over mag nemen, laat de leidsman het spel doorgaan. Wouter, gefrustreerd door deze beslissing, maakt een behoorlijke overtreding en mag naar de kant. Robert vindt hier wat van en mag zijn teamgenoot vergezellen naar de dug-out om een straf van 10 minuten uit te zitten. Het maakt allemaal niet meer uit. Corenos verliest met 4-2 en heeft dit grotendeels aan zichzelf te danken. Toegegeven, VVK speelde een half uur voor rust goed voetbal, maar de manier waarop de tegengoals tot stand kwamen was teleurstellend.

Positief was de veerkracht van Corenos, het wist zich terug te knokken in de wedstrijd en kon er zelfs nog een spannend duel van maken, waar dit na de 2-0 niet meer direct te verwachten was.