• Selectie kijkt terug op een geslaagd trainingskamp in Benidorm

  Benidorm (Spanje) – Als hoofdtrainer had ik het idee opgepakt om met de selectie in de winterperiode te overwinteren in de Spaanse zon. Via Creativ Eventz zijn wij uiteindelijk tot de keuze gekomen om onze tenten in de Spaanse badplaats Benidorm op te slaan. Benidorm staat bekend als het ‘Mekka’ voor ouderen die daar voor langere tijd overwinteren. Het trainingskamp maakt onderdeel uit van onze voorbereiding op de tweede seizoenshelft: elkaar nog beter leren kennen, 10-minuutgesprekken met de spelers, werken aan teambuilding, trainen en een wedstrijd spelen.

  Zaterdagavond 11 januari; we hadden die middag 3e Klasser met 3-0 verslagen. Om 23.00 uur werd de selectie verzocht om in de kantine te verzamelen. Omstreeks 0.10 uur stond de bus al op het parkeerplaats. Nadat we eerst buschauffeur Hans een kop koffie hadden aangeboden, konden wij onze koffers inladen en ons opmaken voor de lange busreis richting Schiphol. Op Schiphol aangekomen, konden wij ons direct inchecken met onze bagage. Nadat een ieder bij de douane werd gecontroleerd konden wij nog even bijkomen van de lange busreis. Sommigen deden nog even hun ogen dicht en een aantal waagde zich aan de dure broodjes. Voor 1 simpel broodje werd maar liefst € 7,50 in rekening gebracht! Uiteindelijk konden wij aan boord van het vliegtuig. Voor sommigen, die voor het eerst vlogen, was het even spannend. Maar uiteindelijk vonden ook zij het een geweldige ervaring. Omstreeks 09.00 uur zetten wij voet op Spaanse bodem. Nadat we onze bagage van de band hadden gehaald, konden wij richting de uitgang waar de buschauffeur ons al stond op te wachten. Op dat moment was het 3° Celsius. In Benidorm aangekomen steeg de temperatuur al gauw richting de 16°. Het gevoelstemperatuur was 20°. Om 13.00 uur stond de verplichte lunch op het programma. Nadat een ieder van de lunch genoten had, kon een ieder zijn hotelkamer opzoeken. Vooraf hadden de spelers de kamerindeling zelf al gemaakt. Logischerwijs kreeg de staf een mooie kamer toegewezen op de 18e verdieping met grote tv’s, twee slaapkamers, jacuzzi en een ruime balkon. Om 15.30 uur stond de eerste training op het programma. Vanwege een dubbele reservering van het veld, werd uitgeweken naar het strand waar een potje voetvolley werd gespeeld. De selectie kreeg vrijaf. In de avond werd door sommigen het nachtleven van Benidorm verkend.

  Maandag 13 januari; om 10.30 uur stond de oefenduel tegen PGS/ Vogel uit Den Haag op het programma. Ook zij bivakkeerden in Hotel Marine Resort. Na een donderspeech van aanvoerder Cris Uil en de trainer, werd begonnen aan de warming-up. Al snel werd duidelijk dat PGS/ Vogel een maatje te groot was. Door het gemis van een groot aantal basisspelers aan onze kant, werd al snel duidelijk dat wij het moeilijk zouden krijgen. Uiteindelijk werd het 10-4 voor PGS/ Vogel. Wel werden een aantal positieve dingen gezien. Met name de doelpunten aan onze zijde waren van grote schoonheid. Na de wedstrijd werd een groepsfoto gemaakt, waarna de spelers konden genieten van hun vrije tijd. ’s Middags werden nog enkele individuele gesprekken gevoerd tussen de trainer en de spelers.

  Dinsdag 14 januari; om 08.30 uur zaten alle 31 aan het ontbijt. Om 10.00 uur werd er getraind. Tijdens de training werden diverse spelvormen (waaronder veel koppen) gespeeld, waarbij de verliezers verplicht werden om koprollen te maken. Een groot aantal spelers hadden hier grote moeite mee. ’s Middags stond een bezoek aan Alicante ingepland, maar uiteindelijk werd besloten om met z’n allen richting het oude gedeelte van Benidorm te lopen. Er werden diverse terrassen bezocht. Aangezien het avondeten niet verplicht was, zochten enkele spelers een restaurant op.

  Dinsdag 15 januari; de dag van vertrek. Vóór 12.00 uur moest een ieder zijn hotelkamer uit. Nadat de koffers werden opgeborgen, konden de spelers nog genieten van hun vrije tijd. Omstreeks 17.00 uur stond de bus al voor het hotel. Omstreeks 17.45 uur, ruim twee uur voor vertrek, kwamen wij aan op airport Alicante. Al gauw werd duidelijk dat er iets niet goed was. Er was rook te zien en we zagen in de verte zwaailichten. Op de airport aangekomen werd ons al heel snel duidelijk dat onze vlucht vertraging zou oplopen. Uiteindelijk blijkt dat er geen vliegtuig meer zou landen en opstijgen door de brand. Na lang wachten werd dit ook bevestigd door iemand van het personeel, waarna wij op zoek gingen naar een hotel. Door snel handelen konden wij bij AC Marriot Alicante terecht. Nadat ook een bus werd geregeld, konden wij ons gaan opmaken voor een nachtje Alicante. Na het inchecken ging de hele selectie opzoek naar wat eten. Met ruim 30 man werd Pizza Domino’s bezocht. Zij hadden waarschijnlijk op één avond nog nooit zoveel omzet gedraaid. Na de pizza gingen bij vele de ogen vroegtijdig dicht.

  Woensdag 16 januari; zouden wij dan nu eindelijk kunnen vertrekken? Via diverse kanalen werd duidelijk dat we om 16.30 uur zouden gaan vliegen. Per stadsbus reisden wij af richting de airport. Omstreeks 16.00 uur werden wij vanaf het vliegveld per bus naar het vliegtuig gereden, deze stond even verderop. Voordat we konden vertrekken viel een trainer van een ander team tot tweemaal toe flauw, waarna een ambulance werd gebeld. Wij zagen de bui alweer hangen, maar na een kleine oponthoud kwam de bus in beweging. Uiteindelijk kwam de bus omstreeks 23.30 uur aan in Roodeschool.

  Een geweldige ervaring met een geweldige groep supporters en spelers. Wij kijken terug op een geslaagd trainingskamp. Sommigen vinden een trainingskamp voor een 5e Klasser ietwat overdreven, maar wij zijn als groep nog dichter naar elkaar toe gegroeid. We willen hiermee een basis leggen op de tweede seizoenshelft, waarin wij hopelijk de koppositie kunnen vasthouden. Spelers en supporters, hartelijk dank voor vijf geweldige en gezellige dagen!

 • Ik heb het stuk over trainingskamp in Benidorm gelezen. Ik vond het een prachtig verhaal en als de mogelijkheden er zijn moet je dat zeker doen. Heel goed voor de onderlinge sfeer en top mee te maken. Ik ben op Roodeschool opgegroeid en als voetballer gevormd. Ik kom nog geregeld kijken en heb altijd nog contact met Joep en Dirk en Wildrik. Hoop dat ze kampioen worden en met hoop plezier aan Benidorm terugkijken. Succes trainer staf en spelers Corenos hopelijk kampioen. Ruud Medema