• Trainingskamp v.v. Corenos

  Onze selectie slaat voor de derde keer haar tenten op in een Zuid-Europees land. Waar eerder Benidorm en Torremolinos werden bezocht, gaat de selectie aankomend weekend naar het Portugese Albufeira. Corenos verblijft met een groep van 50 spelers, bestuursleden en supporters van vrijdag 13 januari tot en met maandag 16 januari. “Het eerste jaar gingen we met 35 personen weg, vorig jaar met 38 en nu met 50 personen. Dit jaar gaan we voor het eerst met trainingskampen.nl weg. Eerder gingen we met Creativ Evenz weg, met hun hebben we hele goede ervaringen mee”. 

  Van donderdag op vrijdagnacht 01.00 uur vertrekt de selectie met Touringcar Doornbos vanuit Roodeschool naar Eindhoven Airport. Op de terugreis land het toestel op Schiphol. Dit is door de selectie bewust gekozen, zodat men iets langer in Albufeira kan verblijven. De selectie is dinsdagmorgen om 03.00 uur weer terug in Roodeschool. 

  Bij aankomst in Albufeira kunnen de spelers direct hun borst nat gaan maken. Want om 14.45 uur staat er een training gepland voor de 24 selectiespelers. “Volgende week zaterdag staat de zeer beladen derby tegen SV de Heracliden op het programma. Die wedstrijd wil iedereen spelen en uiteindelijk ook winnen”. De dag erna wordt er samen met Nieuwleusen, Buitenpost en Zinkwegse Boys uit Oud-Beijerland een mini toernooi gespeeld, waarbij iedereen 3 x 25 minuten speelt. “Dan kunnen we direct kijken hoever we met de groep zijn en of we er klaar voor zijn voor de tweede competitiehelft”. 

  Op zondag krijgen de selectiespelers vrijaf en zal een wedstrijd tussen SC Farense en SL Benfica B worden bezocht in Faro. Een klein deel waagt zich aan een wijnproeverij. 

  “We hebben hele goede ervaringen met een trainingskamp in de winterstop. Dit geeft ons goede hoop op de tweede seizoenshelft. In zo’n weekend ben je 24/7 met elkaar op pad, heb je als trainer meer tijd om met alle spelers te kunnen praten en kun je onder ideale omstandigheden je ploeg voorbereiden. Daarnaast zien wij dit als ons jaarlijks uitje”. 

  --

  Marco Pesiwarissa
  0630263975