• Van de hoofdtrainer…

  Eindelijk is het ons gelukt! Na drie (Corona)seizoenen mogen wij ons eindelijk weer eens een 4e klasser noemen. Wij hebben ontzettend veel tijd en energie gestoken om dit met z’n allen te kunnen realiseren. Vanaf deze plaats wil ik dan ook namens alle selectiespelers en stafleden een grote ‘dank je wel’ zeggen voor iedereen die hier aan bijgedragen heeft. 

  Helaas hebben ook een aantal mensen de club verlaten; Nico de Vries wordt hoofdtrainer van v.v. Warffum, Roel Munting wil geen verplichtingen meer op de zaterdagen en Gerrie Terpstra heeft het trainerschap voorlopig aan de wilgen gehangen en wordt teamleider bij competitiegenoot VVK.  Daar tegenover verwelkomen wij Klaas-Jan Nieland en Joran Knot. Joran heeft een half jaar op Bonaire gezeten waar die zich heeft opgewerkt tot international van Bonaire. Iets waar wij als club enorm trots op zijn. Klaas-Jan komt over van Wagenborger Boys en woont in Uithuizermeeden. Van harte welkom, Klaas-Jan en welkom terug, Joran! 

  Als kersverse 4e Klasser zijn alle ogen gericht op het nieuwe voetbalseizoen. Wij hebben inmiddels alweer de trainingen hervat en een oefenwedstrijd gespeeld tegen DVC Appingedam (3-2 verlies). Donderdag 14 juli sluiten we de 1e Fase van de voorbereiding af en dan kunnen we gaan genieten van een welverdiende vakantie. Op dinsdag 9 augustus hervatten wij de trainingen weer. 

  Inmiddels is ook de competitie indeling voor het nieuwe voetbalseizoen bekend gemaakt. Het wordt een mooie competitie met 13 clubs; SIOS, HS’88, DVC Appingedam, v.v. Holwierde, v.v. Middelstum, De Fivel, v.v. Poolster en S.V. de Heracliden. Ook treffen wij vier stadse clubs aan; Mamio, SC Stadspark, Amicitia VMC en VVK. 

  De vriendschappelijke wedstrijd tegen DVC Appingedam heeft ons laten beseffen dat we in de voorbereiding keihard moeten werken om op 4e Klasse niveau te kunnen komen, waarin we met betere tegenstanders te maken zullen krijgen. Maar ook met clubs die meer vooruit durven te voetballen, in een hoger tempo spelen en veel betere spelers in hun elftal hebben lopen. Al met al een mooie uitdaging voor ons, die we zeker niet uit de weg gaan. 

  Maar straks eerst genieten van een welverdiende zomervakantie. Ik wil iedereen hartelijk danken voor een prachtig seizoen. En ik hoop dat jullie ook volgend seizoen ons zullen supporten. Voor nu, iedereen (alvast) een hele fijne vakantie toegewenst!