• Verslag Corenos - Middelstum (update artikel RTV Noord)

ROODESCHOOL – Na bijna vier maanden werd er weer gevoetbald in Roodeschool. In Roodeschool speelden Corenos en Middelstum een oefenwedstrijd. Het duel trok veel publiek. Ook een delegatie van de KNVB en RTV Noord waren op dit duel afgekomen. Ruim 200 toeschouwers zagen twee gretige teams aan de wedstrijd beginnen. De eindstand werd 2-2. Marcel Dijkstra scoorde namens Corenos twee keer vanuit een strafschop, nadat zijn team tegen een 0-2 achterstand aankeek.

Bij Corenos was er alles aan gelegen om het sportcomplex ‘coronaproof’ te maken: in de kantine werd de looprichting met pijlen aangegeven, er hingen overal posters op de ramen en er werd een aparte in- en uitgang gecreëerd. Er werd zelfs in allerijl nog een terras aangelegd. Mede door de inzet van de selectiespelers.

“Het is weer fijn om weer wedstrijden te kunnen spelen. Van tevoren was het wel wat onwennig, want mag nu wel en wat mag niet? Daar hebben we wel even met elkaar over gesproken. Uiteindelijk zag je bij de spelers ook de wedstrijdspanning aanwezig zijn. Ik vind het geweldig wat hier in een halve dag is gerealiseerd. Het bestuur en de spelers hebben hun mouwen opgestroopt om dit alles voor elkaar te krijgen’, aldus trainer Marco Pesiwarissa”.

Als scheidsrechter Franz Thon op zijn fluitje blaast, komen beide teams gretig aan de startblokken. Middelstum voetbalt wat makkelijker en weet elkaar ook beter te vinden. Corenos had duidelijk moeite om in het spel te komen; zij kwamen steeds te laat en bij balbezit leed men te makkelijk balverlies. Uiteindelijk komt Middelstum terecht op een 0-2 voorsprong, waarna de scheidsrechter affluit voor de rust.

Na rust verschijnt Corenos, op Raymon Balkema na, met een heel nieuw elftal binnen de lijnen. Corenos lijkt sterker dan Middelstum, dat ondertussen ook aan het wisselen is geslagen. Tot tweemaal toe kende scheidsrechter Thon een strafschop toe aan de roodhemden. Corenos-spits wist beide kansen te verzilveren, 2-2.

Corenos Hoofdtrainer Marco Pesiwarissa gunt zijn spelers nu vier weken rust. Op dinsdag 4 augustus wordt een start gemaakt met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.